fbpx

Berjaya Kumpul RM120,000, Pak Nil Jumpa Zamani Serah Sumbangan

Usaha pengacara popular, Datuk Aznil Nawawi mencari dana membantu membiayai kos pembedahan penyanyi Zamani Slam berjaya mengumpul lebih RM120,000 hasil sumbangan orang ramai.

Menerusi perkongsian terbaru, Pak Nil telah bertemu dengan Zamani untuk menyerahkan wang sumbangan tersebut untuk melakukan pembedahan bagi membetulkan tulang belakang.

BACA: Pak Nil Berjaya Kumpul Lebih RM100,000 Untuk Bantu Zamani

“Amanah sudah Pak Nil sempurnakan. Terima kasih atas kepercayaan anda semua,” tulisnya.

Sementara itu, Zamani juga ada memuat naik satu perkongsian meluahkan rasa terharu dengan sumbangan diterimanya itu serta mengucapkan terima kasih kepada Pak Nil serta semua pihak yang menyumbang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zamani Ibrahim (@iamzamani.official)

“Syukur ke hadrat illahi dgn segala nikmat kurniaanNya. Alhamdulillah saya sudah terima semua jumlah keseluruhannya.

“Terima kasih terutamanya kepada Pak Nil dan juga kepada semua yg menyumbang serta yang tak henti mendoakan saya dan saya doakan segala kebaikan dan kesihatan yang baik buat anda semua. Hanya Allah sahaja yang dapat membalasnya,” tulisnya.

Menerusi pertemuan itu, Zamani berkata dia mengakui takut untuk melakukan pembedahan berkenaan namun akur kerana penyakit dihadapinya semakin serius.

“Kalau diikutkan saya tak mahu buat pembedahan tapi tidak ada acara lain melainkan ubat tahan sakit. Sekarang saya berada semakin tidak selesa sehinggakan sukar untuk tidur malam. Sekarang tulang semakin membengkok dan menghimpit rusuk kiri,” katanya.

Terdahulu, Zamani berkata dia perlu menjalani pembedahan dengan kadar segera berikutan keadaan fizikalnya semakin membongkok akibat penyakit scoliosis atau tulang belakang bengkok.  Katanya, keadaan tulangnya itu menyukarkan dia untuk melakukan aktiviti seharian dan bekerja.