fbpx

Beri Teguran Isu Gaza, Caprice Kena Block Dengan Ebit Lew?

Umum mengetahui baru-baru ini penyanyi rap, Caprice ke Gaza dan Mesir untuk menjalankan misi kemanusiaan di sana. Bagaimanapun, sejak beberapa hari lalu perkongsian Caprice menimbulkan tanda tanya apabila akan membuat satu pendedahan berhubung misi kemanusiaan di sana.

Malah, Caprice dilihat ada berkongsikan kenyataan di Insta Story dimana kurang senang dengan apa yang berlaku disana berkenaan gambar diambil ketika pasukan Ustaz Ebit Lew memberikan bantuan.

BACA: Baru Dua Hari Kehilangan Bapa, Ebit Lew Kembali Teruskan Kerja Amal

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caprice (@capriceofficial)

Caprice berkata dia turut disoal oleh orang Gaza berkenaan gambar Ebit Lew beri mainan kepada kanak-kanak di sana. Caprice turut mendedahkan dia telah memberikan teguran secara direct message (DM) dan melalui WhatsApp namun tidak dibalas oleh Ebit Lew.

Menerusi perkongsian mesej itu, Caprice turut memaklumkan orang Gaza kurang senang melihat gambar dikongsikan Ustaz Ebit Lew hanya memberi fokus pada orang dan kanak-kanak miskin.

Bagaimanapun, menerusi satu perkongsian Caprice memuat naik paparan skrin mendakwa telah di block di Instagram. Luah Caprice dia rasa sedih dan malu kerana idolanya berbuat demikian hanya kerana tindakannya memberikan teguran secara peribadi.

Meskipun sudah dua minggu menanti, Caprice tetap positif dan berharap apa yang berlaku bukan tindakan pendakwah tersebut.

Namun, kata Caprice lagi salah seorang daripada pasukan Ebit Lew yang didakwa bodyguard pendakwah itu seolah mahu membakar lagi hubungan baiknya dan ustaz dengan melakukan parodi bercakap sepertinya.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caprice (@capriceofficial)

Bagaimanapun, seperti sudah dijangka perkongsian Caprice itu menimbulkan rasa kurang senang netizen yang kembali mengecamnya.

Difahamkan, Caprice akan membuat Instagram Live pada 21 Julai ini bagi membongkar hal sebenar. Apa pun sama-sama kita nantikan.