fbpx

Bergambar Dengan Dua Wanita Seksi, PU Amin Anggap Tak Salah

Hari ini hangat diperkatakan apabila tular beberapa gambar memaparkan Pencetus Ummah (PU) Amin bergambar bersama dua wanita seksi dalam satu majlis yang diadakan Sabtu lalu.

Sedar gambarnya diambil oleh individu tertentu, PU Amin berkata tindakannya itu tidak salah kerana bukan dia sedang berpelukan atau menyentuh wanita-wanita tersebut.

BACA: PU Amin Tak Putus Asa Ajak Netizen Boikot Sajat

“Betul, pakaian mereka tidak menutup aurat. Tapi tak akanlah bila orang nak bergambar saya nak kata ‘tak boleh, awak ahli neraka’? Samalah juga jika ada golongan mak nyah yang nak bergambar, tak akan saya nak cakap begitu?

“Orang perli dan sindir saya senyum dalam gambar itu. Habis, dah namanya ambil gambar, tak akanlah saya nak buat muka marah pula?

“Pula itu, ada kalangan warganet yang komen itu sengaja jadikan ia bahan perbalahan parti politik pula,” katanya.

Kata PU Amin lagi, dia hadir ke majlis berbuka puasa itu sebagai tetamu jemputan untuk membacakan doa selain memberikan tazkirah maghrib sebelum segera pulang untuk menunaikan tanggungjawab sebagai imam di sebuah masjid.

“Sebelum pergi pun, saya dah bincang dengan isteri dan rakan-rakan. Semua kata ini peluang untuk berdakwah dan itulah yang saya lakukan semasa berada di majlis berkenaan.

“Depan-depan saya cakap semasa beri tazkirah kepada semua tetamu yang hadir. Saya sentuh mengenai topik pematuhan pakaian, sensitiviti di bulan Ramadan, kuasa dan keampunan Allah SWT, semua nampak gembira dan menerima baik bila dengar ceramah saya.

“Selama ini orang asyik kata saya cuma cakap dan nasihat orang dalam Facebook saja, bila saya turun padang macam ini dan bukannya cuma berada di surau atau masjid, pun kena kecam juga? Macam mana ini?” katanya.

Dalam pada itu, PU Amin turut meminta agar gambar tersebut diturunkan daripada pemilik akaun media sosial tersebut, namun tidak pasti sama ada ia sudah dilakukan atau tidak.