Pasti ramai tahu rumah tangga usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri dan Datin Nur Shahida dikatakan sedikit bergolak apabila kedua mereka dilihat memuat naik status seolah perkahwinan mereka sedang diuji.

Malah, kedua-dua mereka juga tidak lagi memuat naik gambar bersama di akaun Instagram masing-masing. Bagaimanapun, hubungan suami isteri itu sudah pun kembali pulih apabila Aliff memuat naik video memaparkan kedua-dua mereka memohon maaf.


BACA: Ibu Beri Bayangan Rumah Tangga Aliff Syukri Bermasalah?

View this post on Instagram

smua orang nak bahagia dalam perkahwinan setuju tak?? kalau setuju komen di bawah?? . . Bagi abang nak berkahwin itu amat mudah tetapi nak mempertahankan perkahwinan itu bukan satu perkara yang mudah banyak dugaan cabaran dan kesabaran.. yang perlu dilalui.. Pergaduhan dalam perkahwinan itu memang normal apatah lagi kami adalah pasnagan kontra dari smua sudut.. siapa yang tak pernah bergaduh dalam rumah tangga sy pasti smua pernah .. begitu juga sy..itulah lumrah kehidupan cuba bayangkan dua kepala yg dilahirkan berbeza perut,nak hidup sekali sampi kemati… mungkin rambut sama hitam hati lain-lain dan didikan keluarga pun berbeza beza,pendapat dan ego..sedangkan dengan ayah dan mak pun kekdang kita tidak sependapat … dan kadang kala mahu bergaduh… inikan pula suami isteri … orang yang belum berkahwin mungkin tidak akan faham apa yang abang rasa ini.. bagi abang dlm perkahwinan berhenti mencari kesalahan masing- masing kadang kala tak semua benda kita betul… . . . tak guna pun kalau Kita cari siapa betul atau siapa yang menang ??pokok pangkalnya kita cari titik keserasian untuk memperbetulkan keadaan dan yang paling penting kita kena tahu syurga isteri tetap bawah kaki suami tapi suami pun kena pandai main peranan lah ..jangan pula disebabkan syurga kat bawah kaki suka hati saja nak pijak isteri begitu juga dengan isteri kadang kala isteri ini kena lah belai dan faham suami..jgn suami buat baik.. dipijak kita pula Kesimpulannya tak pernah ada benda yang sempurna dalam Hidupan maklumlah kita bukan hidup dalam syurga kalau semua sempurna.. itu namanya syurga ..Apa pun terima kasih kepada semua yang mengambil berat tentang hubungan kami sekeluarga.. terima kasih doa kalian smua.. syukur alhamdulillah segalanya telah berdamai sebab apa?? yang berlaku ini biarlah kami sahaja yg tahu.. kami dua dua salah dan kami akan betulkan kesalahan kami..apa pun saya sayang awak sampai mati @shahidadherbs dan family kita?? dan lagu #cubabahagia itu sy ciptakan sempena kisah sedih saya yg bergaduh hanpir 3bulan?

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Menerusi perkongsian tersebut, Aliff mengakui setiap pendapat suami isteri pasti akan bercanggah dan bermulanya ego masing-masing. Malah, Aliff mengatakan untuk mencari kebahagiaan dalam rumah tangga perlu berhenti mencari siapa yang salah siapa yang betul.

Di akhir perkongsian tersebut, Aliff sempat memberitahu bahawa dia akan mengeluarkan lagu terbaru bersempena dengan kisah sedih mengenai pertelingkahan mereka suami isteri yang berlaku hampir 3 bulan.

Dalam pada itu, rata-rata netizen meluahkan rasa syukur hubungan suami isteri tersebut sudah pun kembali pulih seperti sedia kala dan ramai yang mendoakan semoga hubungan suami isteri itu kekal bahagia sampai ke akhir hayat.

Apa pun diharap pasangan ini akan kekal bahagia dan sentiasa bersama. Sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri. Mungkin apa yang berlaku sebelum ini dapat menguatkan lagi hubungan mereka suami isteri.