fbpx

Bella Astillah Dedah Aliff Aziz 9 Hari Tak Balik Rumah

Selepas dakwaan yang Aliff Aziz keluar berhibur di kelab hiburan bersama pelakon Oktovia Manrose, Bella Astillah mendedahkan perkara sebenar dimana dia tidak tahu dimana suaminya berada kerana sudah sembilan hari Aliff tidak pulang ke rumah.

“Susah Hidup & Cari Kerja Sebagai OKU, Terjejas Pula Kerana Gerakan Boikot”

Baru-baru ini, Malaysia menyaksikan gelombang gerakan sosial di mana pengguna dan aktivis mendesak untuk memboikot produk yang berkaitan dengan Israel. Gerakan ini, terutamanya dipicu oleh konflik di Timur Tengah, telah menimbulkan perdebatan dan tindakan di...

Baca Lagi

BACA:“Galilah Aib Yang Ada Pada Dirimu Sendiri” – Ibu Aliff Aziz

“Aliff sudah sembilan hari tidak pulang ke rumah. Kali terakhir dia di rumah pada 17 Februari lalu ketika saya membuat sambutan hari jadi yang ke-28 untuknya.

“Dia masih belum pulang ke rumah. Mungkin dia malu atas perbuatannya itu. Apatah lagi, bukti video yang ada turut diketahui keluarga saya,” katanya kepada Harian Metro.

Menurutnya lagi, dalam pertemuan semalam mereka tidak berjumpa di rumah. Kata Bella lagi, pergaduhan yang tercetus membuatkan Aliff mengambil keputusan untuk keluar dari rumah. Ujarnya lagi, kejutan sambutan hari jadi Aliff yang dirancang bertukar menjadi biasa disebabkan pertelingkahan antara mereka.

“Pada hari itu kami bergaduh disebabkan mesej WhatsApp daripada Via (Oktovia) yang dipadam dalam telefon Aliff. Kalau betul tidak ada apa-apa, kenapa kena buang?.

“Saya cakap, dalam rumah tangga tidak boleh hidup begini iaitu diselubungi penipuan. Saya tidak mahu hidup dalam keadaan tidak sihat.

“Namun, sambutan hari jadi terpaksa diteruskan sebab segala persiapan sudah dibuat termasuklah jemputan dalam kalangan keluarga saya. Keesokan harinya dia terus keluar rumah hinggalah sekarang,” katanya.

Dalam pada itu, Bella memberitahu dia menyedari perubahan sikap suaminya selepas selesai pengambaran telefilem yang turut dibintangi oleh Oktavia Manrose. Ujar Bella lagi, dia turut menemani Aliff di lokasi pengambaran dan mereka tiada sebarang masalah sejak hari pertama hingga kelima di lokasi.

“Malah, saya juga bertegur sapa dengan Via. Saya jenis yang positif dan tidak mahu fikir bukan-bukan. Biarpun mak menasihati supaya jangan terlalu baik dengan orang.

“Dalam perjalanan pulang, Aliff sudah menunjukkan perubahan. Dia tukar kata laluan telefon. Apabila ditanya, dia tidak mahu berkongsi. Walaupun sebenarnya ketika di sana saya sudah tahu apa yang terjadi antara mereka,” katanya.