fbpx

Bekas Suami Larikan Puluhan Ribu Ringgit, Abby Abadi Tuntut Hak

Sebelum ini menjadi satu perbualan di kalangan para peminat selepas Abby Abadi dilihat hadir ke balai polis untuk membuat laporan terhadap bekas suaminya, Noor Farhan Che Bakar yang didakwa bersikap lepas tangan dalam soal hak milik kereta dan duit.

Baru baru ini menerusi laporan Harian Metro, Abby Abadi mendedahkan yang beliau bukan mahu sengaja memperbesarkan perkara ini tetapi membuat laporan polis untuk memberikan pengajaran kepada bekas suaminya itu selain mahu menuntut haknya.

Abby Abadi mendakwa Farhan ada meminjam wangnya berjumlah puluhan ribu ringgit yang telah digunakan untuk membeli sebuah kereta untuk bekas adik iparnya.

“Janji-janji daripada dia kononnya untuk lunaskan wang itu daripada sebelum bulan puasa sampai bawa ke hari raya lalu langsung tidak ditunaikan. Sekarang dah lama raya habis dia masih berdiam diri. Nak tak nak pada 25 Ogos lalu saya terpaksa buat laporan di Balai Polis Taman Melawati untuk tindakan selanjutnya,” ujarnya ketika ditanya tentang isu ini.

“Usaha saya untuk menuntut semula hak saya secara baik sebelum ini tidak dilayan. Saya harap tindakan undang-undang ini akan memberi pengajaran kepadanya yang bersikap lepas tangan selama ini,” tambah Abby Abadi lagi. (rtky/m)