Bekas suami kepada Abby Abadi, Farhan menjelaskan yang dia akan berlakon tidak lama lagi dan sudah menjalani beberapa proses ujibakat dan sesi fotografi bersama majalah hiburan.

“Saya ingin cuba nasib dalam bidang lakonan & tidak kisah watak apa yang ingin diberikan asalkan ia memberi laluan kepada saya berada dalam bidang ini. Sebelum ini saya memang tidak ada pengalaman berlakon tetapi saya sangat berminat dan ingin mencuba dalam bidang ini”


Tambah Farhan selepas perceraiannya dengan Abby Abadi pada Mei lalu, dia ada terima tawaran berlakon namun terpaksa ditolak kerana belum bersedia. Kini adalah masa yang paling sesuai berikutan kontroversi perceraian yang dilaluinya sudah mulai reda.

BACA: Abby Abadi Tak Mahu Terima RM5,000 Dan Mahu Malukan Saya, Dakwa Farhan

Sebagai persediaan menjadi artis dia kini mula meluangkan masa ke gym bagi membina badan.

“Selepas bercerai ada juga yang risik dan tawarkan saya untuk berlakon tetapi saya tolak kerana rasa tidak bersedia lagi mungkin faktor badan saya. Baru-baru ini ada kawan bertanya semula tentang tawaran lakonan dan saya fikir ini masa yang sesuai,” ujarnya.


Farhan berkata niat untuk berlakon dipendam sejak berkahwin dengan aktres tersebut. Dia pernah mengutarakan hasrat berkenaan namun ditentang oleh bekas isterinya itu.

“Dulu saya pernah cakap dengan dia yang saya ingin cuba nasib jadi pelakon tapi dia tak benarkan langsung. Sekarang ini senang, tidak banyak yang perlu difikirkan,” tambahnya. (rtky/hfz)