fbpx

Bekas Isteri Da’i Farhan Dakwa Ditolak, Dicakar & Ditampar

Sebelum ini, seorang peguam mendedahkan pergolakan rumah tangga Da’i Nik Farhan bahawa pendakwah itu sudah menceraikan isteri pertamanya, Fatin Nurul Ain. Malah, peguam itu mengatakan Fatin mendakwa telah dipukul dan dikurung.

Bagaimanapun, Da’i Farhan akhirnya mengesahkan bahawa sudah menceraikan isterinya itu dengan talak satu namun menafikan dakwaan melakukan kekerasan terhadap bekas isterinya itu.

BACA: Da’i Farhan Lega Bercerai, Hati Rasa Bahagia

Terbaru, Harian Metro melaporkan dimana ada sumber mengatakan Fatin telah membuat laporan polis mendakwa dia telah ditolak, dicakar dan ditampar oleh bekas suaminya yang dikatakan tidak berpuas hati dengan mesej antara dirinya dan keluarga.

Sumber berkata, kejadian berlaku di rumah mereka di Taman Bukit Indah, Ampang kira-kira 3 pagi pada 22 November lalu sebelum membuat laporan polis, Sabtu lalu.

“Menurut laporan polis dibuat mangsa, pendakwah itu didakwa menolak wanita berkenaan menyebabkan dia terjatuh.

“Lelaki berkenaan kemudiannya didakwa mencengkam pergelangan tangan mangsa hingga menyebabkan ada kesan cakar pada tangan kiri wanita terbabit,” katanya.

Menurutnya lagi, pendakwah itu juga menepuk belakang badan wanita terbabit sebelum menampar pipinya. Kejadian itu menyebabkan mangsa yang sarat hamil mengalami sakit pinggang akibat terjatuh selepas ditolak.

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya Asisten Komisioner Noor Azmi Yusoff mengesahkan pihaknya menerima laporan berhubung kejadian itu.