Rumah tangga yang dibina hanya mampu bertahan selama empat tahun, sebelum ini pelakon Fiza Halim mengesahkan sudah pun bercerai buat kali ketiga pada Julai tahun lalu.

Fiza berkata dia mengambil masa untuk kongsikan mengenai perceraian ketiga dengan suaminya Aizat Al Jefri kerana pasti akan ada yang memandang serong.

BACA: Tiga Kali Kahwin Gagal, Fiza Halim Tergamam Dilamar Lelaki VIP

Tiada angin tiada ribut, terbaru muncul dakwaan daripada seorang wanita dikatakan bekas adik ipar Fiza yang mendedahkan punca pelakon itu dan abangnya bercerai.

Menurut wanita dikenali sebagai Afrina, dia mendakwa Fiza homewrecker dan penyondol apabila mendedahkan pelakon itu menjalin cinta dengan abangnya, Aizat ketika itu masih suami orang dan nikah secara senyap.

Mendedahkan perkara itu di Twitter, wanita itu turut mendakwa Fiza seorang mata duitan dan tidak menghormati keluarga bekas suaminya itu. Dakwa wanita itu lagi, selepas lima bulan berkahwin abangnya mahu berpisah dengan Fiza selepas mengetahui perangai sebenarnya.

Dakwa wanita itu lagi, selepas daripada pulang bercuti bersama keluarga, abangnya terus hilangkan diri selama setahun lebih. Ketika itu panggilan telefon tidak dijawab malah tidak jumpa dengan anak bersama bekas isterinya.

Tidak hanya setakat itu, wanita itu mendakwa Fiza memfitnah bekas ibu mertuanya menyihirkan dirinya sebaliknya pelakon itu yang mahu memisahkan bekas suami dengan ibunya.

Dakwa wanita itu lagi, Fiza banyak mengeluh dan memburukkan suami sendiri berikutan abangnya tidak dapat bekerja selama tiga bulan susulan pandemik melanda.

Meskipun berdepan kesusahan, wanita itu mendakwa ibunya yang juga ibu mertua Fiza banyak membantu sehingga memberikan duit belanja kepadanya meskipun sebelum ini dituduh macam-macam.

Bagaimanapun, setakat ini masih tiada penjelasan lanjut daripada Fiza mengenai dakwaan tersebut yang sedang hangat diperkatakan di media sosial.