Meskipun tidak lagi bergelar suami isteri, kisah rumah tangga Pencetus Ummah (PU) Abu masih mendapat perhatian ramai lebih-lebih lagi mengenai kebajikan bekas isterinya, Ain Afini yang kini sedang sarat hamil.

Terdahulu, Ain Afini mendedahkan anak yang kandungnya tidak aktif akibat dari tekanan yang dialaminya. Bagaimanapun, PU Abu meluahkan rasa kecewa apabila ada yang mendakwa dia menjadi punca anak dalam kandungan bekas isterinya itu terjejas.


BACA: Hana Azraa Kenal PU Abu Sejak Lima Tahun Lalu

“Saya direct PM (private message) dengan Ain dan dia sebut baby tak aktif bukan disebabkan saya, sebaliknya dia stress kerana kecaman dan kritikan daripada netizen sendiri. Keluarga Ain juga memaklumkan dia perlu rehat dan tak boleh stress,” katanya kepada mStar Online.

Kata PU Abu lagi, bayi kurang aktif dalam kandungan adalah perkara biasa yang dilalui kebanyakan ibu hamil. Tegasnya lagi, perkara itu berlaku bukan disebabkan dirinya tetapi kecaman netizen terhadap bekas isterinya.

“Sebenarnya insiden bayi tak bergerak itu berlaku dua hari sebelum kami naik ke mahkamah. Baby tak aktif itu perkara biasa yang berlaku dalam kalangan ibu-ibu hamil.


“Cuma apa yang berlaku bukanlah disebabkan saya ‘bantai’ dia untuk naik court. Sebaliknya kecaman netizen terhadap dia,” katanya.

Dalam pada itu, PU Abu berkata sejak kes rumah tangganya menjadi perhatian ramai, hubungannya dengan keluarga terjejas malah turut disisih teman rapat.

Terdahulu dalam satu kenyataan, PU Abu yang bakal menimang cahaya mata lelaki berjanji tidak kan sesekali mengabaikan tanggungjawab terhadap anaknya itu yang dijangka lahir pada Julai depan.