fbpx

“Bakal Isteri Saya Nanti Akan Mengejutkan Ramai”

Bakal menamatkan zaman bujang tahun hadapan, Zul Ariffin memberitahu dia mahu perbetulkan dirinya terlebih dahulu sebelum sebelum menuju ke gerbang perkahwinan.

Katanya lagi, perkahwinan menuntut komitmen serta tanggungjawab besar dan tidak mahu terbawa-bawa perangai lama. Malah, dalam soal lakonan juga dia akan lebih selektif untuk menjaga perasaan isterinya kelak.

BACA: Zul Ariffin, Bakal Isteri Mahu Bercinta Selepas Nikah

“Saya tidak mahu pasangan teraniaya jika saya masih terbawa-bawa dengan perangai lama. Begitu juga dalam soal lakonan, saya perlu lebih selektif bagi menghormati perasaan pasangan. Banyak pengorbanan perlu saya lakukan sebagai persediaan menjadi suami.

“Saya pandang tinggi soal perkahwinan dan mahu melangkah ke alam rumah tangga dengan penuh rasa tanggungjawab. Jadi, saya harus perbetulkan diri, termasuk menjauhi perkara yang tidak enak pada pandangan mata,” katanya kepada BH Online.

Enggan mendedahkan identiti wanita yang mencuri hatinya, Zul berkata dia akan memperkenalkan bakal isterinya itu apabila tiba masanya nanti. Menurut Zul, dia merancang mengadakan majlis akad nikah di Malaysia, manakala majlis resepsi diadakan di Bali, Indonesia.

“Siapa gerangan bakal isteri, saya akan beritahu kelak. Tidak perlu berteka-teki kerana tiba masa saya akan perkenalkan kepada semua. Apa yang dapat dikatakan, gadis istimewa ini akan mengejutkan ramai.

“Untuk majlis resepsi, saya serahkan kepada pihak perempuan. Saya juga ada majlis perkahwinan impian, mungkin saya pilih Bali. Tidak perlu majlis besar-besaran, sebaliknya memadai bersederhana,” katanya.