Baru-baru ini, penampilan pelakon Puteri Aishah ke majlis Most Glam 2018 bersama Nazim Othman yang menggayakan busana merah menimbulkan rasa kurang senang dikalangan para peminatnya dan netizen yang menyifatkan pakaian pelakon itu terlalu menjolok mata.

Busana yang mendedahkan bahagian dada yang digayakan oleh Puteri Aishah itu dianggap terlalu seksi dan ada yang mendakwa Puteri Aishah sudah berubah dari imej baik yang ditonjolkan sebelum ini.


BACA: “Pakai Baju Nak Terlondeh, Baik Tunjuk Dada Terus”

Bagaimanapun, Puteri Aishah memberitahu pakaian yang digayakan itu mengikut kesesuaian majlis yang dihadiri olehnya. Tidak mahu lagi memanjangkan perkara tersebut, Aishah berkata, sebelum ini walaupun dia tidak berpakaian seksi namun ramai yang mengatakan ianya seksi.

“Saya sebenarnya tidak mahu komen apa-apa sebab tidak mahu panjangkan cerita sebab tidak mahu ada unsur-unsur negatif dalam kehidupan saya. Kadang-kadang saya tak pakai seksi pun orang tetap kata nampak macam seksi.

“Lagipun pada usia yang masih lagi muda, ada macam-macam benda lagi saya nak ‘explore’ dalam hidup. Ada masa saya selesa dan ada masa saya pun tidak selesa (berpakaian mendedahkan). Saya cuma pakai ikut kesesuaian majlis,” katanya.