Kejadian seperti kerosakan motosikal tidak dapat diramalkan dan dielakkan. Nak pula kalau terkandas di tepi jalan ketika waktu malam. Alamak, seram bro. Lagi seram kalau kita ni perempuan, nangis tak berlagu weh.

Harap-harap janganlah terkandas dalam kegelapan akibat kerosakan kan? Tapi tulah, kalau terjadi benda macam ni apa yang patut anda buat?


Tunggang Dengan Lebih Tenang Dengan SOMPO Motorcycle

Sebab tuh lah, setiap pengguna motosikal diwajibkan untuk memiliki insurans motosikal bagi melindungi penunggang atau pihak ketiga sekiranya berlaku sebarang insiden yang tidak diingini seperti kematian, kerosakan atau kerugian.

Tidak dinafikan yang penunggang motosikal lebih banyak terdedah kepada risiko kemalangan atau kecederaan berbanding pengguna kereta. Hampir tiap-tiap hari berita kemalangan melibatkan motosikal. Oleh sebab itu lah amat penting untuk miliki insurans motosikal dan kami ingin memperkenalkan salah satu insurans motosikal yang menyediakan perlindungan dan manfaat yang cukup komprehensif untuk anda.

SOMPO Motorcycle adalah insurans perlindungan untuk motosikal yang ditawarkan oleh Berjaya Sompo Insurance. Jadi, kita tak perlu risau kalau motosikal tiba-tiba rosak ditengah-tengah malam, sebab SOMPO Motorcycle menyediakan khidmat tunda dan bantuan kerosakan bila-bila masa, 24 jam!


Bukan itu jer, SOMPO Motorcycle turut menyediakan perlindungan yang komprehensif seperti perlindungan kemalangan diri bernilai sehingga RM5,000, dan tidak perlu buat pembayaran awal ketika melakukan tuntutan insurans yang kebiasaannya diwajibkan.

Selain itu, ia juga menetapkan nilai harga perjanjian untuk perlindungan motosikal anda sehingga 3 tahun. Kebiasaannya, harga perjanjian ditetapkan pada nilai yang lebih tinggi dan sekiranya berlaku kemalangan, syarikat insurans akan membayar nilai harga perjanjian yang dipersetujui. Wah! bestlah…tak perlu pening-pening!

Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai SOMPO Motorcycle dan manfaat-manfaat lain yang ditawarkan, anda boleh jer KLIK LINK INI

Jom Masuk Contest Ni Kalau Nak Jumpa Idola Anda!

Ehem! Sambil-sambil anda usha mengenai SOMPO Motocycle ni, kami nak ajak anda masuk contest! Sesuai untuk member-member motosikal yang suka main tik-tok, rakam-rakam video. Masa nihlah kamu serlahkan bakat terpendam anda. Serius gais, langkahnya sangat mudah!

Jika anda beli atau perbaharui Polisi Motosikal anda dengan SOMPO Motorcycle bermula 18 Julai – 31 Oktober 2022, anda layak untuk sertai contest dan berpeluang berjumpa idola Kejohanan Malaysian Cub Prix! Pemilik polisi insurans SOMPO Motorcycle yang masih aktif (sehingga 31 Oktober 2022) juga layak untuk sertai contest ini.

Boleh menang hadiah-hadiah yang masyuk weh…Seriously sangat-sangat menarik dan lumayan!

via GIPHY

Setiap fasa akan mempunyai 3 pemenang Saguhati dan 1 pemenang Hadiah Utama. Keseluruhannya akan ada 9 pemenang Saguhati dan 3 pemenang Hadiah Utama. Wah bestnya! Anda usha lah kat bawah ni hadiah yang bakal menjadi milik anda nanti!

Pemenang Utama (Hadiah bernilai sehingga RM950)

– 1 hari Layanan dan akses VIP di litar lumba
– Akses paddock dengan pengalaman bersama jenama-jenama motosikal terkemuka
– Sesi Meet & Greet bersama jaguh-jaguh litar Cub Prix & Influencers
– Merchandise rasmi Kejuaraan Cub Prix Malaysia 2022
– Pengalaman dikawasan GRID sebelum perlumbaan bermula
– T-shirt edisi istimewa dengan logo Berjaya Sompo Insurance
– Kredit e-Dompet TnG bernilai RM300

Pemenang Berfasa (Hadiah bernilai sehingga RM650)

– 1 hari Layanan dan akses VIP di litar lumba
– Akses paddock dengan pengalaman bersama jenama-jenama motosikal terkemuka
– Sesi Meet & Greet bersama jaguh-jaguh litar Cub Prix & Influencers
– Merchandise rasmi Kejuaraan Cub Prix Malaysia 2022
– Pengalaman dikawasan GRID sebelum perlumbaan bermula
– T-shirt edisi istimewa dengan logo Berjaya Sompo Insurance

Fuh, bestnya gais. Bukan mudah nak meet & greet dengan idola permotoran ni kan? Rasa dia lain macam tau!, hehe.

Anda tak payah nak susah-susah pun sebabnya peraduan ini tersangatlah mudah. Asalkan anda berumur 18 tahun dan ke atas ya!

Ikuti langkah mudah ini!

1. Like dan follow facebook dan Instagram @berjayasompoinsurance

2. Like dan share post contest di Facebook/Instagram anda. Pastikan anda ‘public’ kan akaun anda yer.

2. Rakam video anda berdurasi tidak kurang dari 15 saat dan serlahkan bakat terpendam anda bersama motor anda. Tak pasti nak rakam apa? Sangat mudah… anda boleh bagi tips penjagaan motosikal, tips keselamatan, menari, menyanyi atau beraksi dengan motosikal anda dengan cara paling kreatif.

3. Tambah caption kenapa anda patut bersama jaguh-jaguh lain di litar lumba, tag sekurang-kurangnya 3 member anda dan sertakan hastag #Aksijaguhlitar #berjayaasompoinsurance. Jangan lupa tau!

Pemenang akan ditentukan oleh Berjaya Sompo Insurance. Lebih kreatif, lebih unik dan gempak video anda, lebih tinggilah peluang anda untuk menang! So good luck tauuu!

Oh sebelum tuh, contest nih ada 3 fasa dan 3 lokasi litar lumba. Setiap fasa ada 1 Pemenang Utama dan 3 Pemenang Saguhati.

Amacam gais? Gempak kan hadiahnya. Jadi jangan ketinggalan untuk masuk contest ini. Pastikan anda beli atau perbaharui Polisi Motosikal anda dengan SOMPO Motorcycle bermula 18 Julai – 30 Oktober 2022 ini!

Nak tau lebih lanjut, klik disini sekarang! atau anda boleh ke link ini untuk maklumat lanjut mengenai peraduan ini.