fbpx

Azwan Ali Umum Boikot Majlis Hiburan

Mengakui dirinya seperti diperalatkan ketika menghadiri majlis-majlis yang menjemputnya, Azwan Ali mengambil keputusan memboikot semua jemputan untuk menghadiri mana-mana majlis berprestij sejak kembali daripada menunaikan umrah, beberapa bulan lalu.

BACA: Kena Ugut Kerana Sokong PM, Azwan Ali Buat Laporan Polis

“Selepas balik dari tunaikan umrah kali ke lapan, Azwan Ali tolak semua jemputan kerana tiga isu iaitu melibatkan restoran, Nabil dan kemalangan jalan raya. Kontroversi itu datang berterusan, jadi, mungkin itu signal dari Tuhan supaya saya tone down.

“Azwan Ali juga banned semua acara berprestij hiburan Malaysia. Kenapa? (kerana) Azwan Ali menyedari bahawa kehadirannya di majlis-majlis itu hanya diperalatkan. Selepas itu, saya melarikan diri daripada sebarang spotlight atau kamera dan sehinggalah hari ini (semalam), akhirnya saya muncul kembali di Sinar Harian,” katanya kepada akhbar tersebut.

Selain itu, pengacara ini juga dalam masa yang sama turut meluahkan kekecewaannya apabila dia hanya diundang sebagai tetamu walaupun dia sudah berada selama 27 tahun di dalam industri hiburan tanah air.

“Berpuluh-puluh program stesen TV, apa masalahnya sehingga saya hanya diundang sebagai tetamu? Saya tidak minta jadi pengacara. Sekurang-kurangnya saya diberi ruang sebagai penyampai anugerah ataupun segmen khas,” katanya. (rtky/s)