Tidak habis lagi rupanya orang memperkatakan hubungan Zul Ariffin dan kekasihnya yang didakwa terjejas kerana cinta lokasi pelakon lelaki itu dengan Ayda Jebat yang sama sama membintangi drama bersiri Rindu Awak 200%. Drama pun sudah tamat.

“Kontroversi itu timbul disebabkan drama Rindu Awak 200%. Mungkin dalam drama tersebut kami nampak begitu mesra dan ada peminat juga menggesa agar kami menjadi pasangan kekasih. Saya rasa, disebabkan hal tersebutlah timbul desas-desus tentang hubungan di antara saya dan Zul”


BACA: Ayda Jebat Tidak Menyesal Dibuang Universiti Kerana Jadi Artis

“Tak pernah terlintas dalam fikiran saya untuk merosakkan hubungan Zul dengan kekasihnya. Saya tidak merasakan wujud perasaan cinta lokasi di antara kami berdua. Hubungan kami hanya atas dasar kerja sahaja,“ ujarnya kepada Kosmo! baru baru ini.

Menurut Ayda Jebat lagi, penghayatan watak itu perlu untuk menghidupkan lakonan yang diberi & mungkin kerana itu ada nampak kemesraan antara beliau dan Zul Ariffin.

“Bagi saya, apabila melakonkan adegan yang memerlukan emosi percintaan, perasaan itu perlu kerana sebagai pelakon kita mahu menyampaikan apa yang dirasai. Kalau ada yang suka, itu bererti watak Armel Aisya dan Zill Faezrul Iqbal (Zul Ariffin) berjayalah”


“Dan, saya berpendapat cinta lokasi itu wujud tapi semuanya atas tuntutan kerja. Tidaklah sampai bercinta. Saya tahu dia ada kekasih. Saya tak tergamak jadi orang ketiga,“ katanya lagi. (rtky/m)