fbpx

“Ashraf Sering Ke Masjid, Sentiasa Senyum Dengan Jiran”

Pemergian Allahyarham Ashraf Sinclair bukan sahaja memberi kesan besar kepada keluarganya malah para peminat turut berduka di atas kehilangan pelakon berusia 40 tahun itu.

Sejak semalam, kisah pelakon itu menjadi bualan malah ramai yang berkongsikan kebaikan yang dilakukan oleh arwah ketika hayatnya. Pelakon terkenal Acha Septriasa turut berkongsikan sisi baik arwah yang ramai tidak tahu.

BACA: “Saya Berdepan Kehilangan Mengejut, Doakan Untuk Arwah”

Menurut Acha, arwah mempunyai peribadi yang tidak banyak bercakap namun tidak pernah lekang senyuman dari bibirnya membuatkan dia sangat disenangi ramai.

Malah, arwah tidak sombong dan sering bertegur sapa dengan jiran-jiran ketika pergi solat di masjid meskipun bergelar seorang pelakon.

https://www.instagram.com/p/B8sYDUpFvJj/?utm_source=ig_embed

“Selama tinggal di KL gue dengar dari teman-teman bokap di kantor yang salah satunya neighbour kalian, yang paling gue ingat adalah Bunga dan Ashraf nggak banyak ngomong tapi selalu senyum,”

“Kalau lewat rumah saat sedang pergi ke masjid, jujur itu yang gue dengar dan nggak dilebih-lebihkan,” katanya.

Dalam pada itu, Acha mendoakan semoga amal ibadah dan kebaikan arwah sepanjang hidupnya di dunia menjadi ganjaran pahala terbesar di dunia abadinya.