Mulianya hati Anzalna Nasir yang menyuarakan hasrat untuk membantu mana-mana pasangan yang memerlukan bantuan khususnya buat mereka yang baru sahaja mempunyai bayi.

Perkara itu dikongsikan menerusi akaun Instagramnya di mana Anzalna turut meminta kepada peminatnya yang mengenali sesiapa yang memerlukan boleh usulkan nama akaun media sosial mereka di ruangan komen.


BACA: Anzalna Nasir Pilih Nama Anak Mohamad Eidrees

“Sekarang ini, kebanyakan wang dibelanjakan buat bayi saya. Bagaimanapun, saya juga berhasrat untuk menghulurkan bantuan kepada yang memerlukan.

“Terutamanya mereka yang mempunyai bayi yang baru lahir. Sekiranya kalian mengenali sesiapa yang memerlukan, sila tag mereka di ruangan komen di bawah. Saya berbesar hati untuk membantu mereka,” tulisnya.

Perkongsian Anzalna itu mendapat reaksi positif daripada netizen, malah ada yang menyarankan pelakon itu untuk merujuk terus kepada pihak hospital untuk mengenal pasti individu yang memerlukan bantuan.

Malah, netizen turut meminta Anzalna ke hospital kerajaan berikutan ramai bayi yang dilahirkan tanpa bapa.

Dalam pada itu, rata-rata netizen turut memuji tindakan murni Anzalna serta mengatakan tidak hairanlah jika rezeki pelakon itu sentiasa mencurah-curah kerana sering membantu mereka yang memerlukan.