Pasti ramai tahu pelakon Azhar Sulaiman mempunyai seorang anak gadis iaitu Kasih Iris Leona yang sentiasa menjadi perhatian ramai di media sosial.

Baru-baru ini Leoan ada memuat naik video di aplikasi TikTok yang membuatkan ramai terhibur. Mana tidaknya, remaja yang kurang fasih berbahasa Melayu itu cuba bercakap dan menyanyi dalam dialek Kelantan.

BACA: Anak Azhar Sulaiman Mohon Maaf Tayang Perbelanjaan Bulanan

@leonathe2nd

? original sound – le yoooooooo na – le yoooooooo na

Difahamkan, Leona memenuhi permintaan peminat untuk menyanyikan lagu Kelantan yang sedang popular berjudul ‘Guano Pereh Sekalo Bereh’.

Menerusi satu perkongsian lain, Leona berkongsi video meminta ibunya untuk bercakap dalam dialek Kelantan. Ujarnya, ibunya jarang bercakap dalam bahasa Melayu dengannya dan disebabkan itu dia kurang fasih berbahasa Melayu.

@leonathe2nd

my mom hardly ever speaks to me in malay so how am I supposed to be good ??

? original sound – le yoooooooo na – le yoooooooo na

Perkongsian Leona itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang terhibur dengan videonya itu serta memuji kecomelan gadis itu bercakap dalam dialek Kelantan.

Sebelum ini Leona menjadi perhatian kerana bukan sahaja cantik, malah seorang yang pintar apabila berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan SPM. Leona turut mempunyai seorang kembar iaitu Andika Rees Pahamin.