Umum mengetahui hubungan cinta pelakon Aedy Ashraf dan Amelia Henderson bukan lagi rahsia. Malah, kedua-duanya terbuka untuk berkongsikan kemesraan di media sosial.

Memetik Astro Gempak, Aedy mengakui tertarik dengan Amelia kerana rupa parasnya yang cantik serta menyifatkan aktres itu seorang yang bijak.


BACA: Amelia Henderson Tak Perlu Bayar RM200,000, A.Aida Putih Mata

“Dia adalah seorang wanita yang sangat cantik. Dia bijak dan pintar. Saya rasa, apa yang buatkan saya lebih tertarik dengannya adalah bagaimana dia begitu komited dengan kerja dan mengelola hidupnya.

“Sebenarnya, kita sangat rapat. Kita sentiasa ada untuk satu sama lain dan dia adalah penyokong terbesar saya. Hal sebegini yang menjadikan saya lebih menghargainya,” katanya.

Dalam pada itu, Aedy mendedahkan dia dan Amelia sudah saling berjumpa dengan keluarga masing-masing. Katanya lagi, buat masa ini keduanya sibuk dengan pekerjaan.


“Kita tak nak letak satu tarikh atau target sebab masing-masing sibuk. Dia pula komited dengan kerja sampai saya pun terinspirasi dengan dia.

“Tambahan pula, saya dan Amelia mempunyai pemikiran yang sama. Famili pun kita dah berjumpa, dah berkenalan. Insya-Allah kalau ada rezeki, ada jodoh, adalah,” katanya.