Sebut sahaja nama Amelia Henderson, pasti ramai tahu pelakon dan model itu sangat sinonim dengan pakaiannya yang agak seski dan ‘daring’. Bagaimanapun, Amelia tidak kisah dengan kecaman netizen tentang penampilannya.

Namun, baru-baru ini hangat diperkatakan apabila seorang lelaki di laman Twitter membandingkannya dengan penyanyi, Wany Hasrita. Pengguna Twitter itu membandingkan dua selebriti itu sebagai ‘Apa yang lelaki suka’ & ‘Apa lelaki mahukan’.


BACA: Amelia Henderson Diugut Rogol Sampai Mati Ketika Kecil

Perkongsian lelaki itu seolah-olah menyatakan bahawa lelaki menyukai wanita seksi seperti Amelia tetapi mereka mahukan wanita sopan seperti Wany Hasrita.

Tidak hanya berdiam diri, Amelia tampil membidas perkongsian lelaki itu. Amelia berkata lelaki yang berfikiran seperti itu tidak akan mendapat apa-apa pun.


Malah, Amelia turut mempersoalkan bagaimana lelaki tersebut boleh menentukan wanita mana yang harus dipilih oleh lelaki. Amelia turut bertanya adakah lelaki berkenaan berhak untuk mempengaruhi cara berpakaian wanita berdasarkan pilihannya.

Dalam pada itu menerusi komen dari netizen, lelaki berkenaan juga dikatakan tidak berani menonjolkan dirinya yang sebenar dan akhirnya menyahaktifkan akaun tersebut selepas mendapat kecaman hebat dari warga Twitter.