fbpx

Almy Nadia Bengang Anak Disuruh Kurus Oleh Cikgu

Perkongsian pelakon Datin Almy Nadia menjadi perhatian meluahkan rasa berang apabila anak sulungnya tidak mahu makan kerana guru di sekolah menyuruhnya untuk menurunkan berat badan.

Menerusi entri di Instagram itu, Almy turut memaklumkan anaknya, Nur Adrina Arianna berusia 7 tahun itu mengikut arahan untuk mengurangkan makan jika tidak dia akan didenda oleh guru berkenaan.

BACA: Almy Nadia Jalani Pembedahan Buang Cyst, Doktor Sahkan Hamil Luar Rahim

“Dia kata dia taknak makan,sbb nak kena kurus cikgu suruh kurus. Ninn dia mak hang bising. Ambik hang. Marah betol mama hang tau bila ada org suruh anak hang kurus!!!!”

“Ini dah susut banyak tau sbb dia sekolah pagi petang penat sekolahnya. Dia kata kena ikut arahan cikgu nanti kena denda sebab cikgu suruh kurus. Nanti dia kena marah dekat sekolah,” tulisnya.

Dalam pada itu, Almu berkata dia akan ke sekolah untuk bertemu dengan guru berkenaan yang sibuk menyuruh anaknya untuk menguruskan badan. 

“Mama hang naik hantu harini. Tinggu isnin mama hang p panjat sekolah jumpa cikgu mana yang suruh kurus tu, hampa sibuk nak suruh anak aku kurus,” tulisnya.

Almy mendirikan rumah tangga dengan Datuk Fizz Fairuz pada 2014 dan dikurniakan empat orang cahaya mata termasuk seorang anak angkat.