fbpx

Aliff Syukri Dapat Tawaran Sambung Belajar Di UiTM

Sebelum ini usahawan kontroversi, Datuk Seri Aliff Syukri pernah menyatakan hasratnya untuk melanjutkan pelajaran ke pengajian tinggi serta memiliki segulung ijazah. Impiannya itu tercapai apabila Aliff memaklumkan dia diterima masuk ke Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Bakal mengikuti kursus Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kepujian) Perniagaan Antarabangsa yang bertempat di UiTM Shah Alam, Aliff mengatakan dia bukanlah bodoh seperti yang disangka netizen.

BACA: Ali Puteh Dipuji Beri Kata Semangat Pada Aliff Syukri

Malah menerusi perkongsian di Intagram, Aliff memberitahu dia ingin mebuktikan dirinya masih waras serta mempunyai wawasan yang tinggi untuk berjaya meskipun sering dihina dan dikecam teruk oleh orang ramai.

Perkongsian Aliff itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang mengucapkan tahniah kepada usahawan tersebut, namun seperti sudah dijangka ada segelintir netizen mempertikaikan kelayakan usahawan itu sehingga diterima masuk ke Universiti.

Apa pun tahniah diucapkan kepada Aliff Syukri dan semoga dapat menghabiskan pelajaran serta terus maju dalam bidang perniagaan. Diharap, Aliff dapat mengurangkan kontroversi selepas ini apabila sudah bergelar pelajar.