Alif Satar Hilang Deria Bau, Ibu & Ayah Sudah Bebas COVID-19
Sudah hampir lima hari menjalani rawatan dan kuarantin di Hospital Melaka selepas disahkan positif COVID-19 pada Ahad lalu, pelakon dan penyanyi Alif Satar memaklumkan keadaannya stabil dan baik-baik sahaja.
Bagaimanapun, Alif memberitahu dia mengalami gejala hilang deria baru sejak tiga hari lalu sehinggakan dia tidak boleh memhidu sabun mandi dan deodoran. Namun dia bersyukur ditempatkan sebilik dengan pembantu peribadi dan dijaga dengan baik oleh kakitangan hospital.
BACA: Datuk Alif Satar Turut Positif COVID-19
“Sudah dua ke tiga hari saya hilang deria bau. Difahamkan ini antara gejala wabak ini. Saya pakai sabun mandi dan deodaran pun tak boleh hidu bau. Namun, yang lain semuanya okay.
“Alhamdulillah, saya ditempatkan sebilik dengan pembantu peribadi. Disebabkan di sini tidak ramai pesakit Covid-19, jadi banyak katil kosong. Kami dijaga baik oleh kakitangan dan jururawat di sini,” katanya.
Alif berkata lagi ia perkara yang tidak dijangka kerana dia sentiasa mengikut SOP dan tidak tahu bagaimana boleh dijangkiti virus berkenaan kerana dia tidak bergejala mengalami demam.
“Ke mana-mana saja saya ikut prosedur operasi standard (SOP). Sewaktu nak menjalani penggambaran di Melaka saya pergi buat ujian saringan dan keputusannya negatif. Jadi, saya sambung kerja macam biasa.
“Jadi, dalam keadaan sekarang macam mana kita buat dan patuh SOP pun, kita tak tahu apa saja boleh terjadi. Apatah lagi ‘watak’ Covid-19 ini lain. Macam saya, suhu badan okay, tidak bergejala dan tidak demam. Jadi memang tak tahu,” katanya.
Dalam pada it, Alif turut memaklumkan ibu dan bapanya sudah bebas Covid-19 dan dibenarkan keluar dari Hospital Sungai Buloh, hari ini. Namun adik bongsu dan datuknya masih lagi dirawat.
- SUMBER
- Harian Metro
BORINGG LA ASYIK CERITA SI MAKSUM NI … DAHLA HIDUNG KEMBANG!!! APO
Hidung kembang tapi laku keras. Engkau? Apo??
Ntah bangsat ni hilang deria konon nak nipu idong besar siot loya tengok muka ko ni rosak mood, mcm mana Bini ko tahan tengok muka ko time main mesti off lampu dlm gelap Kan euwwww
KKM kasi apa untuk sembuh? Cer criter sket kot2 boleh cari kt pharmasi???
knp si benci thought x suka alip? apa salah dia?
@pening, ramai yg sakit jiwa skg.
At least bukan Alip Syukri ..ok jr mamat ni wlpun kadang2 ada unsur2 poyo disitu
Semuga dipermudahkan
Benci Thought tu benci semua org kot. Cer ko tgk komen2 dia. Semua negatip. Tapi ada juga yg aku setuju 1% dari komen2 dia. lol
Dah apahal rtberjaya dgn bencithought kat atas tu? Korang mesti laki hodoh kan? Berselindung disebalik nickname, lepastu nak kutuk pasal rupa paras si alif. I syak bencithought ni mesti someone yang memang jealous dengan alif sebabtu kutuk je manjang. Tah tah hidung dia yang kembang! Lol loser. Siannnnn bodo eh, siannnnn bodo.
Paham2 jelah waktu pkp ni, ramai yg hilang keje tkde duit tu yg bnyk depress pas tu lepaskan geram kat sesiape mcm org2 kat atas, bertenang istighfar bnyk2 ingat Tuhan ye..maki org bnyk2 pun duit tkkn masuk jgk
Dok body shaming alif dgn kata hidung kembang tu kenapa?
Knpa hina ciptaan tuhan?
At least muka dia ori, x fake, x mcm ramai retis msia yg buat muka