fbpx

Sejak semalam hangat diperkatakan mengenai pelawak dan pelakon Shuk Sahar apabila seorang wanita dipercayai kekasih gelapnya memuat naik video lelaki separuh bogel mirip dirinya.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, wanita bernama Fara Salleh itu mengakui sudah penat dipersalahkan kerana mengganggu rumah tangga orang.

BACA: “Itu Bukan Video Baru, Jangan Guna Masa Silam Orang Sebagai Ugutan”

Dakwa wanita itu lagi, dia pernah jauhkan diri tetapi pelawak itu datang kembali dan mengajaknya untuk berkahwin. Dakwanya lagi, pelawak itu juga pernah berjanji untuk berjumpa bapanya untuk berkahwin.

Dakwa Fara lagi, selama ini Shuk yang menfitnahnya untuk menyelamatkan dirinya. Ujarnya lagi, dia pernah berkata tidak mampu lagi hadap situasi tersebut dan mahu kehidupan normal seperti orang lain.

Fara berkata lagi, selama ini dia gunakan oleh pelawal itu untuk menjaga namanya sehingga maruahnya hancur. Dakwa Fara lagi, isteri pelawak berkenaan tidak tahu perkara sebenar.

“Lepas tu si isteri post lagi macam macam sedangkan si suami fitnah aku sebab nak selamatkan diri sendiri. Aku dah cakap banyak kali aku minta maaf aku tak nak dah tak bole hadap benda ni. Aku tak nak.

“Aku nak happy macam orang lain normal life. Kau kata sabar kejap je. Dalam masa sama aku masih jadi mangsa aku dipaksa tutup mulut, aku diugut untuk diam diri. Phone aku dirampas, di delete semua text.

“Maruah aku memang hancur habis dah sebab mulut keluarga kau. Hina aku selama ni. Sudahla. Ni bukan meroyan. Tapi sebab pengkhianatan. Kau tau apa kau dah buat Shuk.

“Kau tau apa kau dah cakap. Even isteri kau tak tau apa apa kejadian sebenar. Stoplah gunakan aku, burukkan aku untuk jaga nama kau,” tulisnya.

Sementara itu, Fara turut bersumpah bahawa dia tidak akan menghalalkan atau memaafkan segala penghinaan, hutang dan fitnah keluarga Shuk terhadap dirinya.