Demi menyatakan rasa cinta yang utuh dan sejati kepada bakal isterinya nanti, Akim Ahmad memberitahu bahawa pengorbanan Stacy memeluk Islam akan mengingatkan dia dan melarikan pandangannya daripada melihat wanita cantik yang lain.

BACA: Akim Ahmad Kecewa Video Stacy Dirakam Individu Tidak Bertanggungjawab


“Walaupun saya tahu pengorbanan yang dibuat bukan untuk saya, tetapi saya menganggap kesanggupannya memeluk agama Islam ada kaitan dengan saya. Pengorbanan itu akan mengingatkan dan melarikan pandangan saya terhadap wanita-wanita cantik (yang berada di sekelilingnya).

“Nak cakap tentang jaminan saya kepadanya, saya tak berani kerana saya hanyalah manusia biasa,” jelasnya kepada mStar Online. Bagaimanapun, menurut Akim, dia mahu memberi ruang kepada Stacy untuk mendalami Islam sebelum berkahwin.

“Saya mahu memberi ruang buat Stacy mendalami Islam dahulu sebelum merancang ke arah itu. Nak ikutkan sekarang saya nak kahwin. Tetapi saya mahu beri masa dan ruang kepada dia. Alhamdulillah, selain memberi semangat dan motivasi, saya ada datang ke rumahnya solat bersama,” kata Akim lagi. (rtky/s)