fbpx

Aishah Azman Menumpang Rumah Syafie Naswip Hampir Sebulan?

Meskipun episod putus tunang Syafie Naswip dan Aishah Azman sudah hampir empat bulan berlalu, namun ramai tertanya-tanya apakah menyebabkan mereka mereka putus, malah pelbagai spekulasi liar timbul.

Power Geng! Sunway Pyramid Dah Ada Ruang Komersial Baharu

Semakin canggih dan lebih selesa lepas ni bila korang jejak kaki di Sunway Pyramid. Kalau korang nak tahu, menjelang suku keempat tahun ini, Sunway Pyramid akan berwajah baru dengan pengenalan Oasis sebagai ruang runcitnya! Awesome...

Baca Lagi

Rabu lalu, dakwaan terhadap kes ugut dan mendatangkan kecederaan terhadap Aishah berakhir apabila pendakwa raya membuat keputusan Tiada Tindakan Lanjut (TTL) kerana tiada keterangan yang mencukupi dan Syafie terbukti tidak bersalah.

BACA: “Saya Rasa Lega, Tapi Tidaklah Sampai Nak Melompat”

Bagaimanapun, sejaka semalam kecoh pendedahan oleh pengurus Syafie iaitu Badrul Hisham yang dikongsikan di Instagram tentang apa yang berlaku sebelum pasangan itu putus tunang juga tuduhan dakwaan hubungan sejenis.

Menurutnya, semuanya bermula apabila pelakon wanita berkenaan cemburu dengan hubungan akrab Syafie dengan adik angkatnya, Sapawi Johnson. Malah, pelakon wanita tersebut dan dua ahli keluarganya dikatakan pernah menumpang di rumah Syafie hampir sebulan atas sebab tertentu.

Malah, pelakon wanita berkenaan juga didakwa cuba untuk menyingkirkan adik angkat Syafie dari rumah meskipun kediaman tersebut yang dibeli adalah hasil perkongsian wang bersama.

Badrul turut memberitahu, ketika Syafie sedang disoal siasat, pihak mereka terkejut serta tidak tahu bagaimana wartawan sebuah akhbar boleh mengetahui dan melaporkan kes Syafie yang didakwa memukul bekas tunangnya.

Terdahulu, pada 26 Jun lalu, Aishah dalam laporannya mendakwa Syafie datang ke rumahnya di Taman Puncak Jalil, Seri Kembangan dan berlaku pertengkaran di dalam kereta aktor terbabit.

Malah, Syafie turut didakwa mengeluarkan kata-kata kesat terhadap bekas tunangnya itu dan akhirnya ikatan pertunangan mereka terputus pada 21 Julai lalu.