fbpx

Aeril Zafrel Nekad Istiqamah Tunai Zakat Setiap Bulan

Berkongsikan foto di pejabat zakat bagi menunaikan rukun Islam kelima, Aeril Zafrel berkata sebelum ini dia hanya membayar zakat setahun sekali, namun kini dia berniat untuk menunaikan zakat sebulan sekali untuk zakat perniagaannya.

Katanya, sudah menjadi tanggungjawab setiap individu berkenaan berbuat sedemikian apatah lagi dapat membantu golongan memerlukan. Aeril turut menyeru pihak yang mempunyai perniagaan dan berkemampuan dapat melakukan secara berterusan.

BACA: Netizen Persoal Aeril Zafrel Biar Isteri Keluar Beli Keperluan

https://www.instagram.com/p/CBcd-mQgxfR/?utm_source=ig_embed

“Bertambah rezeki yang ALLAH kurniakan, bermakna makin besar tanggungjawab untuk membayar hak dan tanggung jawab diri dan perniagaan kita untuk saudara-saudara seiman.

“Alhamdulillah dulu setahun sekali, sekarang niat dan sudah amalkan sebulan sekali. Moga saya istiqomah. Doakan kami.

“Semoga pada yang berkemampuan dan berniaga, mari bersama-sama kita nekad terus-terusan melaksanakan zakat perniagaan dan peribadi kita,” katanya.

Perkongsian Aeril itu mendapat reaksi positif daripada netizen yang berharap tindakan pelakon itu dapat menjadi contoh dan inspirasi buat orang lain untuk melakukan perkara yang sama.

Dalam pada itu, ramai yang mendoakan dengan zakat yang dibayar itu semoga Aeril sekeluarga akan dikurniakan rezeki yang berlipat kali ganda.