Baru-baru ini, tular video dikongsikan seorang pengguna TikTok memaparkan bekas pelakon, Zul Yahya didakwa sedang berdepan dengan masalah dan memerlukan bantuan.

Memetik Harian Metro, menerusi video dikongsikan itu memaparkan Zul sedang berjalan serta pemilik video berkenaan meminta jika orang ramai terjumpa supaya membantu pelakon itu.


BACA: “Antivaksin Tak Boleh Rentas Negeri, Lepak Rumah Rita Rudaini, Zul Yahya Jelah”

@zackpulaumutiara8

abg Zul Yahya ada masalah keluarga bejalan kaki dari pukul 4pg sampai skg 8.30pg.kalau ada sapa2 jumpa dia tlg bantu dia.skg ni masih ada dlm negeri Perak #masalahkeluarga #fyp??viral

? bunyi asal – zackpulaumutiara8 – zackpulaumutiara8

“Abang Zul Yahya dalam masalah keluarga. Berjalan dari pukul 4 pagi sampai sekarang, (8.30 pagi). Kalau siapa-siapa jumpa dia tolong bantu dia.

“Sekarang ni masih ada dalam negeri Perak,” kongsi akaun TikTok @zackpulaumutiara8.


Difahamkan, pihak media cuba menghubungi Zul namun kiriman WhatsApp tidak dibalas malah panggilan telefon juga tidak dijawab.

Sementara itu,last seen di Whatsapp Zul memaparkan kali terakhir dia membuka aplikasi tersebut pada jam 12.44 tengah malam tadi.

Terdahulu, Zul Yahya menyeru penggiat seni terutamanya pekerja belakang tabir untuk meinggalkan industri hiburan dan mencari pekerjaan yang lebih diredai oleh Allah SWT.