“Yang Hanya Pandai Menghentam Tu, Harap Anda Pun Bantu Sekali”
Beberapa hari lalu, jutawan terkenal Datuk Seri Vida dikecam hebat susulan kenyataannya meminta mereka yang terjejas supaya berusaha daripada bergantung dengan bantuan bendera putih sahaja.
Bagaimanapun, Vida menegaskan dia tidak menghalang bantuan bendera putih dan kenyataannya itu adalah untuk memberi semangat kepada mereka di luar sana untuk berusaha mengubah nasib hidup.
BACA: DSV Tidak Mahu Disamakan Dengan Ebit Lew
View this post on Instagram
Menerusi perkongsian terbaru, Vida mendedahkan dia sudah banyak kalu membantu mereka yang memerlukan tetapi dia hanya menghantar kumpulannya untuk uruskan misi bantuan berkenaan.
Dalam pada itu, Vida turut berkata dia berharap mereka yang mengutuknya turut menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan daripada menghentam dirinya sahaja.
“Saya pun dah lupa ini trip ke brapa dah sebelum ni saya hanya hantar team saya sahaja. Rezeki Dari Allah kepada saya , saya agih agihkan. InsyaaAllah.
“Kepada sesiapa yang mengutuk / Menghina saya . Yang kononnya berlumba lumba nak jadi hero? Hanya pandai menghentam tu harap anda pun sama sama membantu okay,” tulisnya.
Menerusi posting tersebut, Vida turut memuat naik fotonya bersama-sama barang keperluan yang akan diagihkan kepada mereka yang memerlukan.
Ramai je orang yang tolong orang lain vida, cuma diorang tak kecoh & takde nama macam kau. And kekayaan diorang memang sikit kalau nak bandingkan dengan kau tapi diorang still sanggup nak menolong semampunya. Itulah kekayaan sebenar.
Apa nk hebohhh???? Duit kau berjuta…banglo kau berjuta…kereta mewah kau berjuta….setakat tolong 20 keluarga tu Tak luak pun harta kau…
Lagipun kalau Tak mcm ni bila pulak nk tolong org yg pernah beli produk sampah kau kan…
R.U.B.B.I.S.H
Ayoo aku duit kurang dr ko …
Bantu lebih dari 20 keluarga …tak ada la nak up apa apa
Dasar scammer …
Gila attention. Pakai barang kemas macam orang Sakai keluar dari hospital gila.
Perangai hangsuang.
Ko ingat kau cantik macam Ratu dunia nak orang hadap muka ko kat social media.???
Alhamdulillah Dato Vida… keep up your good works. Biar orang kutuk kita yang penting you do a good job by helping people in needs.