fbpx

Vivy Yusof Sumbang 1,700 Tudung Bernilai RM255,000 Kepada Frontliners

Meskipun dikecam teruk sebelum ini, namun ia tidak mematahkan semangat usahawan terkenal Vivy Yusof untuk terus berbakti dengan memberi sumbangan kepada petugas barisan hadapan yang  bertungkus lumus membendung penularan wabak COVID-19.

Vivy mengambil inisiatif menyumbang 1,700 helai tudung jenamanya, dUCk Scarves kepada frontliners yang berhijab. Katanya, sumbangan itu dibuat selepas menerima banyak mesej dari orang ramai berhubung keperluan tudung dalam melaksanakan tugasan mereka.

BACA: Bantu Peniaga, Vivy Yusof Anjur Bazar Ramadan Online Percuma

Menerusi perkongsian di Instagram, Vivy berkata dia tidak hanya boleh berpeluk tubuh sahaja dan inilah cara yang paling cepat untuk membantu petugas barisan hadapan. Menurut Vivy, jumlah sumbangan yang diberikan bernilai RM255,000.

https://www.instagram.com/p/B_MN0RmgrqH/?utm_source=ig_embed

“Ini merupakan cara paling cepat saya boleh bantu mereka. Theduckgroup mendermakan sejumlah 1,700 tudung dUCk (100% kapas, jadi ia tidak akan membuatkan mereka berasa panas) bernilai RM255,000 kepada frontliners,” katanya

Difahamkan, sumbangan itu disalurkan menerusi badan bukan kerajaan (NGO), Pertubuhan IKRAM Malaysia.

Perkongsian Vivy itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang memuji sikap usahawan tersbeut yang prihatian dan peka terhadap masyarakat. Malah, ramai yang mengucapkan terima kasih atas sumbangan cukup bermakna dalam membantu golongan frontliners.