Pelakon dan pengarah terkenal filem Tamil, Vijay Antony cedera parah ketika melakukan pengembaraan filem sulungnya Pichaikkaran 2 di Langkawi hari ini, kira-kira jam 3 petang tadi.


Difahamkan, Vijay cedera ketika melakukan aksi tembak menembak di atas air. Susulan kemalangan itu, Vijay yang memandu jetski bersama pelakon wanita semasa scene tersebut dikejarkan ke Hospital Sultanah Maliha, Langkawi dengan segera bagi mendapatkan rawatan secepat mungkin.

Kejadian berlaku gara-gara jetski yang dipandunya hilang kawalan lalu merempuh bot besar yang membawa kru dan jurukamera. Bagaimanapun Vijay kini menerima beberapa jahitan di mulut dan dibantu dengan alat bantuan pernafasan. Manakala pelakon wanita tersebut hanya cedera ringan.

Vijay Antony membuat penampilan sulungnya sebagai pengarah dengan Pichaikkaran 2. Ia telah ditayangkan beberapa bulan lalu. Sejak itu, penggambaran filem ini sedang berlangsung di beberapa negeri di Malaysia.


Projek itu adalah sekuel kepada drama Tamil Pichaikkaran yang sangat berjaya, diarahkan oleh Sasi dan menampilkan Vijay dalam peranan utama.

Filem ini mengisahkan seorang ahli perniagaan bilionair yang menjalani kehidupan rahsia selama 48 hari sebagai pengemis sebagai sebahagian daripada persembahan agama untuk menyelamatkan ibunya yang sedang tenat.

Selain mengarah, Vijay turut menghasilkan dan menggubah muzik untuk Pichaikkaran 2. Filem ini turut dibintangi oleh John Vijay, Harish Beradi, YG Mahendran, Ajay Ghosh, Yogi Babu dan ramai lagi.