Hari ini hangat diperkatakan apabila seorang individu mendakwa dibuli oleh pelakon Uqasha Senrose ketika zaman persekolahan sehingga terpaksa berpindah sekolah.

Menerusi satu perkongsian di Twitter, Uqasha meluahkan rasa kesal dengan tuduhan dilemparkan individu berkenaan. Malah, dia terkejut dan trauma dengan apabila difitnah sebagai pembuli.


BACA: Individu Dakwa Uqasha Senrose Kaki Buli Masa Sekolah?

“Allahuakbar, Masya-Allah, Subhanallah. Selepas apa yang terjadi pada saya dan suami, ada pula yang fitnah saya sebagai pembuli… Dengan satu gambar itu saya dah di cop sebagai pembuli. Siapa yang tengah buli mental siapa? Dan gambar itu siapa yang ceria?

“Dalam keadaan begini lebih baik saya fokus dengan suami dan diri. Saya masih dalam keadaan terkejut dan trauma apabila difitnah sebagai pembuli,” tulisnya.


Tidak mahu dirinya terus difitnah, Uqasha berkata dia akan berjumpa dengan individu tersebut serta menyerahkan kepada pihak polis untuk melakukan siasatan.

“Kepada anda yang sudah menabur fitnah teruk, saya akan berjumpa anda. Jangan risau segala maklumat mengenai peribadi anda polis akan jalankan siasatan.

“Allah itu Maha Besar. Anda boleh sekat (block) saya di media sosial tetapi segala bukti perbualan anda kami dah dapat. Dunia ini kecil,” katanya.