Sebut saja nama penyanyi Suhaimi Saad pasti ramai tahu bahawa bekas anggota kumpulan nasyid In Team itu pernah mencetuskan kontroversi kerana pendirian anti vaksin dan pernah membuang ubat hospital.

Malah, Suhaimi juga mempunyai alasan tersendiri sebab mengapa dia memilih untuk tidak menghantar anak ke sekolah.


BACA: Tak Hantar Anak Sekolah, Suhaimi Saad Ajar Anak Lipat Kain

Baru-baru ini, Suhaimi dilihat ada memuat naik perkongsian mengatakan bahawa keputusannya untuk tidak menghantar anak-anak ke sekolah adalah langkah yang tepat. Ia berikutan apabila kerajaan mengumumkan untuk memansuhkan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR).

Suhaimi berkata, tindakan kerajaan itu sekaligus membuktikan manusia tidak seharusnya berhantung harap kepada sijil pelajaran semata-mata tetapi percaya pada rezeki Tuhan.


Katanya lagi, kejayaan seseorang itu bukan hanya boleh diperoleh dengan satu bidang sahaja tetapi banyak lagi cabang lain.

“Sekarang makan la sijil UPSR dan PT3 ampa tu. Bukalah minda. hidup mati kita kena bergantungharap pada Tuhan. Bukan makhluk. Jangan rasa hidup boleh berjaya dengan satu cara saja, cara yang paling betul adalah cara yang Allah dan nabi tunjukkan. La ilaha illAllah,” tulisnya.