Neelofa Mahu Kekalkan Diri Dengan Perkara Positif
Tindakan pelakon dan juga pengacara, Neelofa unfollow rakan di Instagram ternyata mengundang pelbagai reaksi rakan artis sehingga ada yang tidak bercakap dengan dirinya sehingga kini.
BACA: Digelar Jutawan, Neelofa Mahu Terus Merendah Diri
“Saya mula berhenti menjadi pengikut rakan-rakan termasuklah teman-teman artis sejak beberapa bulan lalu dan perkara itu membuatkan ramai yang mempersoalkan tindakan saya itu. Mereka merasakan sebagai kawan, menjadi kewajipan untuk mengikut mereka di Instagram”
“Dan jika saya unfollow mereka, ia menjadi satu isu besar. Ada yang sentap (terasa) dan sehingga kini tidak bercakap dengan saya gara-gara tindakan ini. Sedangkan saya masih lagi menganggap mereka kawan,” jelasnya kepada mStar Online.
Sebelum ini, Neelofa membuat keputusan untuk berhenti menjadi pengikut kepada lebih 1,000 akaun Instagram termasuklah akaun rakan-rakan dan teman selebriti. Kami pun tidak tahulah bawah perkara sebegini boleh dianggap serius oleh orang lain.
“Ada sebab saya tidak mengikut rakan-rakan di Instagram. Keputusan ini dibuat sebagai usaha membiasakan diri untuk tidak berfikiran negatif terhadap apa yang kita lihat di laman sosial berkenaan”
“Contohnya, apabila kita lihat gambar rakan-rakan yang sedang bercuti atau hasil belian barang-barang, pasti terdetik dalam hati adakah mereka mahu menunjuk-nunjuk walaupun sebenarnya bukan itu niat mereka”
“Situasi seperti ini yang buatkan saya tidak suka. Kadang-kadang gambar yang mereka muat naik itu sudah menunjukkan ia bersifat negatif dan secara tidak langsung perkara itu terpalit dalam diri dan boleh serabutkan fikiran kita.
Apa apa pun, semoga persahabatan Neelofa dan rakan-rakan yang lain akan berkekalan dan akan membuatkan Neelofa sentiasa positif hendaknya. (rtky/s)
Takde menatang instagram megram tu lagi bagus pa. tak penting pun. Mengundang dosa dan fitnah lagi adalah. Tapi awak pon belum berlaki tak kesah sangat. ni dah berlaki beranak pinak sibuk nak ada instagram bagai. #ootd sangat lah kan. Maruah kena jaga. Lagi lagi perempuan. Tak kesah lah niat taknak menunjuk. Niat kita suci murni macam mana pon tapi kalau pemikiran hati orang lain lain kita tau ka?
ko pun sama menunjuk gak dulu lopak..beli loboktin post kt istagram..g mkn ker g memana ker semua ko show off..
lopa takut di minta duit berjuta2……… mungkin yang di unfollownya tu rakan artis yang miskin…. ameera tak unfollow kah? adik awak tu suka menunjuk2 dalam ig….. tapi tak pe di bukan melayu kan………. teruskan unfollow yang lain2 juga
bukan lopa pun sama ke post gmbr ………tak perasan eh.
Apapun sy suka dengar dia bercakap. my idol.
Betul jgk tindakn lofa tu.. Setuju sgt..kalo kita nk blajar jga hati sndri..blaja utk jd positif..
Utk baca sesuatu dr mna2 sumber adalah pilihan sndri. Tetapi ada bnde yg mcm “trpaksa” dihadap adalah sesuatu yg blh buat kita brsangka buruk pd org..itu yg xbagus utk motivasi diri.
Dlu buat accnt fb thn 2008..tujuan utk silaturahim kwn2 yg lama xjmpa. Deactive 2010 sbb rmai pulak yg update status yg buat kita byk besangka buruk kt org. Then remove je la..lg tenteram hati.
kalau lopak unfollow instagram ko, unfollow lah insta dia balik. mesti menggelepar kepanasan sebab org dah tak follow dia. mana ade peluang nak menunjuk bermegah megah kalau dh xde org follow.
sedangkan dia sendiri beli apa, makan mana semua post dlm.media sosial. lagi cakap org pulak buat cmtu ko pertikaikan. kelantanese are so bullshiter. batakian. dia je bole menunjuk kalau org buat ko paneh.
Pondanian meroyan hahaha
sebagai kawan kita tak boleh mengguris hati kawan2 dengan kena tindakan secara begini. Apa jua pun niat kita nak betul. Jadi tiada salah kalau nak follow rakan2 di instagram. Sebab instagram itu satu trend masa kini. Awak pun inginkan orang lain follow awak di instagram kan?? Kalau tidak mane awak nak famous sangat atau pun terdapat jual tudung berjuta juta tanpa pengikut instagram??? so do not be so childish.. just open up your mind please.
3 words: BEAUTY WITH BRAIN
Beauty with brains la…mmg cantik pompuan ni…tapi apa yg dia buat tak salah cuma bukan bermakna betul…
Aku faham apa yg dia maksudkn..dia just nk berfikiran positif n xnak bersangka buruk..mcm aku jgk laa unfollow sorang kawan coz xtahan sgt tgk duk update g luar ngara,kata anak dato laa,dpt jmputan vip,gaji beribu tp scra personal ak kenal dia ni xde laa kaya,post skdar nk kata dia ni org berada..
Sapa nak kirim tudung Nealofa made in Vietnam..cepat2 wasap saya tau…murah2….
spender made in vietnam aku nak order 10 lai.
Kipidap neelofa
jom bust side income
http://vacantsurvey.com/?p=68671
Ehmmm… http://www.gerobokbuku.com/
If so why not u just delete ur ig acct. Simple as that pfft.
Benda kecik pun nak kecoh. Instagram dia suka hati dia ar nak follow / unfollow sape. Kwn aku follow aku tapi aku tak followback dia elok je. Takde pulak kitorang gaduh ke masam muka ke. Kalau dah asyik post gambar menunjuk memanjang orang meluat gak. Nak senang kalau dia tak followback kau, kau unfollow la balik. Takkan tu pun nak ajar!
http://Young4Money.com/?ref=9839
Dia x kacau ko berak pon..jilake tol lh..
kalau kawan dlm mana2 media sosial ni asek upload pic, update status merepek, meroyan marah orang tu orang ni memang confirm kene unfriend. yang siuman je aku simpan.. hehehe..
Hhhh
sama dengan, lagi lagi yang suka jenis nak update status bahasa jenis “aq, aket angat nih” takpew tatau pown
pergh menyirap mentak pelempang rasanya.
Hipokrit giler..ko dulu pun post pergi bercuti sana sini..perasan je lebih!
People change.. Hidayah milik Allah
Adakah anda dulu, sama dgn anda hari ini?
Adakah anda tk suka kpd perubahan yg mmbawa kebaikan?
nampak sangat minah ni penuh hasad dengki dan tak boleh nampak orang lain senang dan lebih dari dia. Orang eprgi bercuti semua tu pun kau nak rasa serabut? apakah???? kata ko jutawan, takkan nak dengki dng orang lain pergi bercuti, makan sedap, semua tu kot…aiyoooooo…..
#MacamLaKoTakPosGambarPergiCuti
#GambarMakanSiputBabiPunNakTunjuk
#BusukHatiKe???
so be careful with mamak clan. all of them are the real bitches and full of liar, loves to showing off.
ketiak hangit tengik bau kari sebab banyak makan kambing. aku jijik dengan mamak, pakistani and whatsover bangsa berbulu ni.
kaki belit pun mamak. so lopak ni sama saje mcm mamak clan.
assalamualaikum wr.wb,saya ingin mengucapkan banyak terimah kasih kepada MBAH MADI KUSMO atas bantuan MBAH MADI KUSMO. kini impian saya selama ini sudah jadi kenyataan dan berkat bantuan MBAH MADI KUSMO pula yang telah memberikan angka karna waktu itu saya cuma bermodalkan uang 200 ribu dan akhirnya saya menang. Berkat angka GAIB hasil ritual MBAH MADI KUSMO saya sudah bisa buka usaha yaitu butic pakaian impor dan toko sembako di depan rumahku. kini kehidupan keluarga saya jauh lebih baik dari sebelumnya,bagi anda yg ingin seperti saya silahkan HUBUNGI MBAH MADI KUSMO di nomor hpnya: 085-222-489-867 dan ramalan MBAH MADI KUSMO memang memiliki ramalan GAIB” yang dijamin tembus
Eh kau, orang lain menunjuk kata negatif, yang kau menunjuk kat orang, tak negatif pulak? Lanciau.
Funny!!! Coincidentally I also unfollow your little sister since she’s being too much of showing of parents’ assets, luxury lifestyle (not much of motivating as she didnt earned it by herself. Lol). However, 15-16years old considered wise enough to know if its necessary or not ya know. Please dont say she’s still little girl therefore its ok for you.
hoi terok punya grammar. taikk sangat. ko ni org Vietnam ke? barua betul.
kalau kawan aku yg unfollow pon aku jdi sentap jgap.. mentang2 lh dia tu retis.. perasan bgus.