It’s amazing how para peminat dan orang ramai boleh meramal kehidupan seseorang dengan hanya melihat status atau kemaskini laman sosial mereka. Umie Aida antara contoh terkini yang menjadi mangsa spekulasi ramai.

Ada khabar angin mengatakan yang rumah tangga Umie Aida dan suaminya, Datuk Paduka Khairuddin Abu Hassan dilanda masalah ekoran beberapa status di Instagram pelakon itu yang seolah olah meluahkan keluh kesah di hati.


Laporan Berita Harian hujung minggu lalu juga melaporkan yang wujudnya dakwaan mengatakan ada orang ketiga dalam rumah tangga pasangan ini di kalangan artis juga yang menyebabkan pergolakan ini terjadi.

Apa kata Umie Aida?

“Mana mana perkahwinan pun pasti akan dilanda badai. Biasalah, sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri, kita kan manusia? Masing masing sibuk. Mungkin juga ketika gambar dan video yang dimuat naik dalam Instagram itu ada masalah yang timbul. Tapi, tidaklah sampai ke arah itu (bercerai),” jelas duta produk Phytoscience Stemcell ini.

“Rumahtangga kami OK. Jangan bermain dengan soal kahwin cerai. Tapi apabila bercakap soal cerai, itu ketentuanNya. Siapa kita nak cakap andai penceraian jalan terakhir yang baik atau sebaliknya — saya mengharapkan yang terbaik untuk rumah tangga kami,” tambahnya.