fbpx

Tunggu Adik Bersalin, Ayda Jebat Sanggup Tangguh Bulan Madu

Selamat diijabkabulkan pada 1 Januari lalu dengan pengacara Nabil Mahir, menerusi akaun Instagram pelakon dan penyanyi Ayda Jebat dilihat banyak berkongsikan momen perkahwinannya untuk tatapan umum.

Kebiasaannya pasangan yang baru berkahwin akan terus pergi berbulan madu. Namun Ayda memaklumkan dia sanggup menangguhkan percutian bersama suaminya terlebih dahulu.

BACA: Ayda Jebat Lebih Suka Suami Cukur Jambang

Menerusi satu posting, Ayda memuat naik gambarnya sedang membuat panggilan video dengan adik perempuannya yang tidak dapat hadir ke pernikahannya kerana sedang menunggu hari untuk bersalin.

Menurut Ayda, adiknya ada menelefon sehari sebelum majlis dan menangis kerana sedih tidak dapat menghadiri majlis hari bahagia tersebut. Kata Ayda, dia sanggup menangguhkan bulan madunya kerana mahu menunggu sehingga adiknya selamat melahirkan bayinya.

“Baby telefon saya dan nangis teruk sedih tak dapat tengok kakak nikah. Jangan sedih-sedih guys, saya akan jumpa awak dalam masa terdekat. Kakak tak pergi bulan madu sebab awak tau. haha! Selamat aku,” tulisnya.

Ayda Jebat sah bergelar isteri kepada pengacaraNabil Mahir Jumaat dalam satu majlis diadakan secara sederhana di Masjid Al-Taqwa, Taman Tun Dr. Ismail.

Terdahulu, Ayda dan Nabil mengikat tali pertunangan pada 28 April lalu menerusi aplikasi Google Meet bagi mematuhi pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).