Pelawak Asif Suhaimi mengejutkan ramai semalam apabila menewaskan empat calon lain apabila memenangi Artis Komedi Popular pada Anugerah Bintang Popular BH ke-34 (ABPBH 34).

Asif yang dikenali menerusi drama pendek di YouTube dan filem Mael Totey The Movie, meluahkan rasa syukur kepada Allah dengan kejayaan tersebut.


BACA: Syahmi Sazli Tak Nak Buat Kontroversi, Takut ‘Busuk’ Nama Negeri Kelantan

“Terima kasih kepada peminat dan penyokong yang tidak lokek mengundi saya. Terima kasih juga kepada keluarga dan sanak-saudara, semualah. Kalian terbaik! Saya gembira terima anugerah ini. Syukur kepada Allah kerana mengurniakan kejayaan ini,” katanya.

Ditemani Syahmi Sazli ketika menerima anugerah tersebut, Asif berkata dia tetap orang yang sama dan kemenangan tersebut tidak mengubah siapa dirinya.

“Sama sahaja. Tiada yang berubah. Saya masih Asif yang dahulu. Kejayaan ini menjadikan saya lebih bersemangat berkongsi kelebihan yang ada di sebalik kekurangan diri. Saya tidak akan lupakan jasa dan kebaikan Syahmi yang membuka jalan selama ini,” katanya.


Semalam, Asif menewaskan artis nama besar menerusi ketegoris Artis Komedi Popular iaitu Jep Sepahtu, Shuib Sepahtu, Atu Zero dan Ain Edruce.