Baru-baru ini, perkongsian penyanyi Baby Shima menjadi perhatian apabila mendedahkan sering menerima mesej menerusi ‘direct message’ daripada seorang lelaki di Instagram.

Menerusi entri dikongsikan, Baby Shima yang bengang dengan gangguan tersebut berkongsikan mesej diterimanya serta wajah lelaki itu sebagai pengajaran.


BACA: “Apa Hukum Amang Seksual? PU Dan Ustazah Online Tak Nak Ulas Ke?”- Baby Shima

Menurut Shima lagi, akaun lelaki tersebut dipenuhi dengan foto dan video mengenai ceramah agama namun tidak melambangkan imejnya yang dilihat sentiasa memakai kopiah.

Dalam pada itu, Baby Shima berkata dia daapat menjangkakan lelaki tersebut akan memberi maklum balas mengatakan kononnya akaun Instagram telah digodam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NENG BABY SHIMA (@babyshimaofficial)


“Instagram abang penuh dengan ceramah baik-baik alhamdulillah suka tengok. Tapi di belakang orang masyallah. munafikman, kol*mman. Kejap lagi dah kantoi, kena hack.. okey tu perkara biasa.

“Tiba-tiba rasa nak nyanyi lagu Zizi pula.. hati hitam boleh tutup dengan jubah eh eh eh banyaknya orang munafik zaman sekarang ni,” tulisnya.

Bagaimanapun tidak daapt dipastikan sama ada individu tersebut adalah pemilik sebenar akaun tersebut atau menggunakan identiti palsu.

Perkongsian Baby Shima itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang mengecam tindakan lelaki itu serta meminta penyanyi itu membuat laporan polis.