fbpx

Terima Kasih Memahami Kepayahan Rakyat!

Kami pasti semua dah tahu bahawa hari ini bermulanya Persidangan Dewan Rakyat yang berlangsung selama 15 hari. Persidangan ini ditunggu-tunggu oleh semua orang setelah berbulan tertangguh disebabkan wabak COVID-19 yang melanda negara kita.

Apa yang mencuri perhatian hari ini adalah apabila barisan Perikatan Nasional (PN) di bawah pimpinan Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin menduduki di blok kerajaan selepas beliau mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri pada 29 Februari lepas.

PRIHATIN, PRIHATIN Tambahan & PENJANA

Dalam persidangan itu, Tan Sri Muhyiddin Yassin menjelaskan bahawa pihak kerajaan tidak dapat membentang Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN), PRIHATIN tambahan dan Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA) di Parlimen kerana situasi terdesak akibat penularan COVID-19.

Kata beliau, pelbagai inisiatif yang dilaksanakan ini demi rakyat bagi memastikan mereka dilindungi. Dan disebabkan inilah, beliau tegas dan mengambil tindakan segera supaya nasib rakyat dan sektor lain terbela!

Ramai rakyat yang menyokong dan memuji tindakan tangkas Perdana Menteri kita ni. Keprihatinan beliau terhadap rakyat ini memudahkan mereka!

Terima kasih PM kerana memahami kepayahan rakyat! Berani tanggung risiko demi rakyat…