fbpx

“Terima Kasih Doakan Saya Bertudung Tapi …”

Memuat naik gambar berhijab, Zizi Kirana terkejut buat pertama kalinya beliau menerima komen positif dari peminat. Dalam masa yang sama, Zizi mengucapkan terima kasih diatas doa untuknya bertudung.

BACA: Zizi Kirana Tak Kisah Dilabel Simbol Seks

“Saya ucapkan terima kasih kepada yang mendoakan supaya bertudung. Apa yang boleh saya katakan, perlukan waktu untuk benar ikhlas. Saya tak mahu kalau nanti pakai tanpa seikhlas hati, akan buka tudung tidak lama selepas itu”

Menurut Zizi, perkongsian gambar bertudung itu mendapat paling banyak like dan komen dari peminat jika dibandingkan dengan gambar-gambar lain yang dimuat naik ke laman sosial sebelum ini.

“Saya terima lebih 2,000 komen daripada pengikut, paling mengejutkan, buat pertama kalinya, hampir kesemua komen adalah positif. Jadi, saya pandang setiap pendapat dari sudut positif yang mahukan kebaikan untuk diri saya”

Ditanya pula mengenai trend buka tudung dikalangan selebriti kini, Zizi memandang positif tindakan mereka kerana baginya sesuatu penghijrahan itu memerlukan masa dan keikhlasan hati.

“Saya tak menghakimi tindakan mereka kerana tahu, kita tak boleh membaca hati manusia. Setiap penghijrahan itu memerlukan masa. Saya sendiri pun sentiasa menantikan waktunya tiba untuk bertudung,” jelasnya. (rtky/w)