Baru-baru ini perkongsian video di Instagram Allahyarham Siti Sarah menjadi perhatian ramai apabila anak perempuan Shuib iaitu Talita mahukan ibu baru.

Menerusi video tersebut, Salamiah turut terkejut dengan permintaan Talita yang mahukan ibu baru kerana mahukan adik perempuan pula.


BACA: Shuib Luah Rasa Bangga Uwais Juara Kejohanan Golf Junior

“Tengok ni ha Talita ni, suruh Daddy kahwin, nak mak tiri ke? Berani ke?” tanya Salamiah.

Dalam entri berkenaan, Salamiah turut mengemukakan syarat-syarat jika ada wanita yang mahu berkahwin dengan anaknya itu.


“Kalau nak kahwin dengan Daddy, pertama dia mesti kena pandai masak sebab Daddy kuat makan. Macam ibu kena masak pukul 2-3 pagi, sanggup ke siapa nak kahwin dengan Daddy tu?

“Mama ni taklah teruk sangat nak hadap, nak jaga hati suami kena jaga perut dia, itu jelah kot, lebih-lebih pulak mak mertua. Ni nak mak tiri sangat ni, nak ke jadi Bawang Putih Bawang Merah?” katanya.

Perkongsian itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang berharap Shuib dipertemukan wanita yang baik jika bertemu jodoh lagi.

Kata netizen lagi, tidak bermakna jika berkahwin lagi tidak sayangkan yang ‘lama’ tetapi untuk teruskan kehidupan menjaga anak-anak yang memerlukan insan bergelar ibu.

Terdahulu, Siti Sarah meninggal dunia pada 9 Ogos 2021 akibat Covid-19. Beberapa hari sebelum ini Allahyarham selamat melahirkan bayi lelaki, Ayash Affan melalui pembedahan tanpa sedar.