fbpx

“Tak Kemaruk Soal Cinta Jodoh, Heliza Helmi Layak Dijadikan Ikon”

Penyanyi dan aktivis kemanusiaan, Heliza Helmi antara selebriti yang lantang bersuara mengenai isu yang berlaku di Palestin, malah tidak berhenti memuat naik posting tentang perkara itu di media sosial.

Bukan sahaja mempertahankan Palestin, malah sering turut serta dalam misi bantuan di Syria. Malah, semua perkongsiannya di media sosial adalah tentang misi kemanusiaan.

BACA: Kongsi Isu Palestin, IG Beri Amaran Mahu Padam Akaun Heliza Helmi

Baru-baru ini, seorang wanita berkongsikan rasa kagum terhadap Heliza yang sepatutnya dijadikan inspirasi serta wajar dijadikan ikon.

Katanya Heliza tidak pernah berkongsikan kata puitis cinta di media sosial apatah lagi kemaruk soal cinta sedangkan usianya kini sudah mencecah 35 tahun.

Ujarnya, apa yang sering dikongsikannya hanyalah tentang Syria, Palestin dan misi bantuan Gaza. Sehinggakan setiap kali menyertai misi kemanusiaan, Heliza mengimpikan mati syahid.

“Heliza Helmi tak kemaruk soal cinta jodoh! Tidak dahaga kasih cinta dari tulang rusuk. Tak menunjuk terlalu risau, fikir gelabah soal jodoh.

“Pernahkah dia ‘post’ ayat2 cinta sapa sayang dia bukti dengan akad nikah, siapalah nak masuk meminang.. Rindu2 cinta2!? Ada? Inilah dia yang jenis betul2 faham agama.

“Tidak ada jodoh di dunia, di akhirat pasti & tiada air mata duka! Dalam kepala otak hanya Syria, Palestin, misi bantuan Gaza. Andaikan terkorban semasa perjalanan niat bantu sahabat di sana.. Syahid lah beliau!” tulisnya.

Diakhir perkongsian, wanita itu turut memberi nasihat kepada kepada ibu bapa diluar sana menjadikan keperibadian Heliza sebagai satu contoh baik mendidik anak-anak mereka dalam memahami agama Islam.