fbpx

Tak Cukup ‘Habiskan’ RM500 Ribu, Dia Tambah Lagi Habiskan RM200 Ribu!

Amboi tak habis-habis founder rempah Odeen Viral Cekyana, CekYana kita ni. Kalau haritu berhabis hampir setengah juta untuk encik suami sempena anniversary mereka pada 22 Disember lalu, kalini CekYana ‘menghabiskan’ lebih RM500 ribu untuk mak dan mak mertuanya pula. Hungtongnya!

Betul lah orang cakap, kalau kita lebihkan rezeki kita pada mak, rezeki kita nanti akan mencurah-curah. Kalau anda kedekut, memang rezeki tu setakat tu jer lah. Haa…bukan saja-saja buat cerita tau!

Dapat Cash, Emas, Kereta!

Sikap CekYana ni memang anda boleh dijadikan sebagai contoh dan juga inspirasi. Baru-baru ini, CekYana menghadiahkan kepada maknya sendiri RM200 ribu!

Perkongsian CekYana melalui posting di Facebooknya betul-betul membuatkan kami terinspirasi.

Walaupun ada netizen yang cakap mak CekYana tinggal tempat miskin, tak sama macam tempat CekYana tinggal, tapi CekYana dah buktikan dengan memberikan hadiah kereta dan wang tunai pada maknya.

Jumlah pun bukan sikit-sikit gais, banyak tau! RM85 ribu, FUH! Bertuah betul ada anak macam CekYana.

Mak Mertua Pun Dapat Hadiah…

Bukan itu jer CekYana turut hadiahkan mak mertuanya lebih RM300 ribu untuk emas dan juga kereta. Baiknya jadi menantu!

Apa yang bagusnya CekYana ni, anda kata pi lah apa pun dia tak kisah. Orang cakap dia kalau beli barang suka dok sebut-sebut harga.

“Memang daripada dulu…Kadang kalau beli tu mesti minta staff teka. Dah memang CekYana macam ni. Ada pula kata CekYana class bawahan. Bawah pun bawah lah janji duit kepok sis…”

Alhamdulilah tahun ni bukan mak sendiri je, CekYana dah spend RM200 ribu untuk mak CekYana sendiri. Mak mertua CekYana pula ibu kepada suami CekYana lebih RM300 ribu dapat emas dan kereta.”

Rezeki Dikongsi Bersama

Wahhh…betul rezeki kan? Moga kita pun boleh jadi macam CekYana juga suatu hari nanti. Ada rezeki lebih boleh kita hadiahkan pada mak ayah kita!

Rezeki yang CekYana dapat ni bukan jer bagi kat mak ayah jer tapi CekYana juga dapat bersedekah dengan anak-anak yatim dan bayar zakat. Rezeki dikongsi bersama. Alhamdulilah.