Susulan enam laporan diterima pihak polis membabitkan kesalahan seksual, perintah reman terhadap pendakwah selebriti yang sepatutnya tamat hari ini dilanjutkan selama lima hari bermula esok sehingga Ahad ini.

Pendakwah berusia 25 tahun kelihatan tenang hadir ke Kompleks Mahkamah Shah Alam kira-kira pukul 11 pagi tadi memakai baju berwarna hijau dan ditemani peguam.

BACA: Polis Terima Enam Lagi Laporan Kesalahan Seksual Pendakwah Muda

Sementara itu suspek yang diwakili peguam Ahmad Amzar Ahmad Azlan berkata pihaknya akan mengambil tindakan berlandaskan lunas undang-undang.

“Anak guam saya menafikan sebarang tuduhan-tuduhan yang dibuat dan sedia beri kerjasama kepada pihak polis bagi membuktikan dirinya tidak bersalah.

“Dia juga akan cuba untuk membersihkan nama mengikut peruntukan undang-undang. Saya dimaklumkan ada banyak laporan polis yang muncul dari merata-rata, ada kemungkinan dia akan disambung reman di balai-balai lain,” katanya.

Memetik laporan mStar, pendakwah tersebut yang kelihatan kusut dan seolah tidak terurus bagaimanapun sempat mengucapkan terima kasih kepada pihak media yang membuat liputan.

“Terima kasih banyak semua. Alright thank you..Assalamualaikum jumpa lagi,” katanya.