Pelakon Syafi Tee mengambil keputusan untuk berpidah keluar dari rumah keluarganya selepas terpalit beberapa kontroversi sebelum ini.

Memetik mStar Online, Syafi berkata selain mahu berdikari dia tidak sangguo melihat ibu bapanya bersedih berikutan apa yang menimpanya.


BACA: Syafi Tee Akui Kurang Tertarik Dengan Wanita

“Kontroversi sebelum ini membuatkan saya pilih jalan untuk keluar dan berpindah tinggal sendiri. Saya tak sanggup melihat wajah ibu bapa apabila mereka menerima presepsi buruk kerana perjalanan seni saya.

“Disebabkan itu juga saya ambil langkah berdiam diri. Sebenarnya setiap hari saya rasa lemah dan tertekan tapi kena kuatkan diri kerana tidak boleh mengharapkan orang lain. Hanya Allah sahaya yang tahu perasaan saya,” katanya.

Sementara itu, Syafi berkata dia memilih untuk berdiam diri serta tidak memberikan sebarang komen mengenai isu terpalit dirinya kerana tidak mahu mengeruhkan lagi keadaan.


Dalam pada itu, Syafi tidak dapat menahan air mata apabila mengenangkan keluargaganya turut terkena tempias kontroversinya, lebih-lebih lagi bapanya, pendakwah Profeser Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah.

“Perkara ini sangat menyedihkan. Saya sendiri tidak faham bagaimana ia boleh berlaku sedangkan saya tidak pernah bermusuh dengan sesiapa.

“Kenapalah ada orang yang sanggup buat saya begini? Tetapi apa yang telah terjadi bagaikan tiada penyelesaian. Saya reda apa yang telah berlaku,” katanya.