Chef Wan Dakwa Najib Razak Putar Belit Kenyataannya
Terkilan dengan sindiran DS Najib Razak, Chef Wan tampil meluahkan rasa geram dengan kenyataan mantan perdana menteri itu yang memutarkan belitkan kenyataanya sebelum ini mengenai anak Felda.
BACA: DS Najib Sindir Chef Wan ‘Dirasuk Syaitan’ Lagi
“How sad and stupid apa yang saya tegur disensasikan, disalah tafsir lalu difitnah kan balik supaya i look so bad in the eye of the public. Siapa pulak yg nak kena minta maaf balik kepada siapa ini?”
“Kita jika bodoh sekali mana pun jangan sombong dan sakit hati pada apa yang Allah sudah anugerahkan kepada seseorang itu. They think they can kill my spirit just like that by memutar belit cerita saya? Cakap mcm tak pergi sekolah!”
“Banyak bezanya bila saya katakan sebahagian orang Felda yang malas, suka kahwin isteri lebih dari satu dan tidak bertanggung jawab ke atas welfare and growing up of their kids as to saya kata “Semua orang Felda”!”
“Bila saya kata “Beranak mcm kucing ini” is not to hina orang Felda cuma bahasa gurauan orang Melayu kita made references to “segelintir” lelaki yang kawin tak sudah-sudah tetapi welfare anak dan pelajaran anak tak di jaga”
“Saya nak tanya Najib jika saya ini manusia yang tak baik dan tidak berjaya di dalam kerjaya saya why sent me to assist him and his ministry?”. Menuduh saya Jilat Tun M to receive that anugerah padahal Tun M pun tak tahu saya akan menerima anugerah tu pun!”
“Batu-batu api ni then viral them in social media supaya semua orang yang baca akan percaya bulat-bulat dengan tujuan nak jatuhkan credibility saya sebagai Ikon Felda! Mana yang baca IG saya dari awal akan faham cerita yang sebenarnya”
“Saya pula dijadikan mangsa because they are not happy to see me terima anugerah itu. Macam la saya kebulur sangat nak anugerah itu. Sungguh muka tak tahu malu Najib ni. Kau jahanamkan FELDA sampai fail dah boleh pulak ada hati nak bersuara lagi?”
“Panggil Isa Samad tu esok jugak saya nak serah kan Anugerah Icon FELDA itu kepada beliau dan Najib! Lepas tu boleh pulak solat 5 waktu mengadap Allah. How do all this hippocrite do it?,” tulisnya di Instagram.
Bagaimanapun kenyataan Najib yang dimuat naik di twitter itu sudah dipadamkan. Menurut Chef Wan, tindakan Najib itu berpunca kerana tidak berpuas hati dengan gelaran Ikon Felda yang baru saja diperolehinya. (rtky/w)
- SUMBER
- oh bulan
Sapa agaknya mendaftar dulu di Resort Sungai Buloh, Najib ke Zahid?
Tentunya Boss.
geng semburit dulu tido di sg buloh hahahaha
geng semburit suka lepak rotikaya elok tukar jadi rotiburit
hahahaha
Masing2 jaga kemaluan sendiri boleh kan?
umno mmg dulu kaki blue!
adoi…p laa kat blog politik
tu macai gay.. suka tu sebenarnye x ngaku jew.
Tah nye.
Ini cerita sebenar…baru paham kenapa.
“When i was asked by the previous Ministry of Pembangunan dan luar bandar dan juga Pembangunan Usahawan Wanita to motivate and Enpowered many of this Felda settlers mau pun di daerah2 lain yg bukan Felda i was brief by their officers with regards to many social issues faces by orang2 Melayu Felda.
” CW please bring up all this issues mereka yang malas, mencuri, menipu duit baja baja, kawin lagi, ambil dadah dan mcm2 lagi before u motivate them and share your life experiences and struggled to be where u are today”?
Saya nak tanya Najib jika saya ini manusia yg tak baik dan tidak berjaya di dalam kerjaya saya why sent me to assist him and his ministry?”.
Menuduh saya Jilat Tun M dan mcm2 lagi to recieved that anugerah padahal Tun M pun tak tahu hari itu yg saya ni akan menerima anugerah tu pun!
All that is fitnah keatas saya yang tak berasas.
Typical behaviour of manusia yg iri hati dan hasad dengki.
Matan dia sanggup list kan apa saya kata, twist them to make others believed apa yg saya cakap covers all Felda people and not segelintir nya.
Batu2 api ni then viral them in social media supaya semua orang yang baca akan percaya bulat2 dengan tujuan nak jatuh kan credibility saya sebagai Ikon Felda!
Mana yang baca IG saya dari awal akan faham cerita yang sebenarnya.
Saya pula di jadi kan mangsa because they are not happy to see me terima anugerah itu.
Macam la saya kebuluk sangat nak anugerah itu.
Sungguh muka tak tahu malu Najib ni.
Kau jahanam kan FELDA sampai Fail dah boleh pulak ada hati nak bersuara lagi?
Panggil Isa Samad tu esok jugak saya nak serah kan Anugerah Icon FELDA itu kepada beliau dan Najib!
Memang manusia2 yg jahat ini langsung tak takut dosa memfitnah saya yg bukan2.
Just disgusting.
Lepas tu boleh pulak Solat 5 waktu mengadap Allah.
How do all this hippo”- Che Wan IG.
Ni org kata keluarga senang susah bersama. Bapaknya Boss 42 tuduhan. Maknya Kak Mawar 20 tuduhan. Anaknya 5 tuduhan. Rakan karibnya Wak Ponorogo 87 tuduhan. Cukup pakej…
Tok Wan tak payah bising. Meriah sungguh penjara Sg buluh nanti…
PM ada satu keluarga anak tiri pun ada.
TPM ada..
Setiausaha agong Umno ada..
CEO Tabung Haji ada..
CEO Felda ada..
Pasangan suami isteri retis dari Sabah pun ada…naik taraf sudah penjara kita semua macai2. lol
Lokman Adam kata Tok Mat Hassan tu kotor kaki rasuah, kaki songlap dan penyamun juga macam najib. Sebab tu Zahid Hamidi kena pimpin semula umno katanya. Jahat x UMNGOK ni. Yg PAS pun satu gak, nk kawen bagai. Babi haram, rasuah semua buat2 lena!
Bagus la Wak Pornogoro jd presiden cepat sket Umno berkecai!!!!
KAMI SOKONG TOK MAT!!!
Ikon Felda ko kesah… duit berbilion masuk akaun sendiri buat2 lupa!!! Lol
Tunggu la UMNO, lepas ni akaun kena beku korang tinggal bulu ketiak je.
Omg lol betol Umno dah x bduit!
Hahaha…mampu gelak her bulu jubor Kiki…
Inilah sebab sebenar UMNO buat himpunan “Melayu Bangkit”, semua kaki rasuah takut kena humban dalam penjara!!
Troll je kerja Bossmu skrg yer….masing2 nak tunjuk ada msih power sbb x nk pergi Bamboo River Resort!!! Hiksss
Dahla chef wan.pathetic old man.bagai anjing menyalak bukit.your family pun tak sempurna.tak perlu nak mengata org just because you have the wealth.kdg2 tak sedar mulut tu mngeji org tp taik terpalit muka sendiri.dasar melayu tak tahu bersyukur.you should say it in proper manner as an icon.
macai kalu taik najib tu boleh sedut luar dr jubor, dah lama mereka buat….
Najib n famili bingai forever.dia kaki kaki putar belit.songlap duit berbilion.dah tentu kaki putar citre gak.makin tua makin bongok najib rosmah ni
Sudah2lah berpolitik tu dah dkt 2 tahun berkuasa habuk pun xde krjn baru ni.
ini ke ikon? mulut cibai!