fbpx

Sebagai seorang wanita, isu penjagaan kulit muka memang menjadi sesuatu keutamaan selain kesihatan tubuh badan. Jika ada masalah kulit yang teruk, memang boleh timbulkan tekanan perasaan atau stress.

Mantap! Kali Ini Siri HONOR 200: Flagship Estetik AI Lengkap Dengan Versi Pro Spesifikasi Flagship Lagi

Baru-baru ini Siri HONOR 200 telah dilancarkan secara rasmi, dan ini adalah kali pertama HONOR memperkenalkan versi Pro dalam siri N ke Malaysia. Jangan tak tahu, Siri HONOR 200 hadir dengan sistem tri-kamera 50MP standard, mod...

Baca Lagi

Lebih lebih lagi bila kita tahu yang kita sudah mencuba pelbagai jenis produk namun hasilnya masih belum kelihatan. Itulah yang dilakukan oleh gadis ini yang mempunyai masalah breakout yang berpanjangan.

Bagi wanita yang mahu dikenali sebagai Ida, beliau juga turut alami masalah yang sama. Beliau jenis yang tidak cepat putus asa dan berusaha cari produk untuk baiki kembali kulitnya yang bermasalah sehingga menjadi flawless.

Ida berjaya mrubah kulit yang penuh jerawat dan parut jerawat dan kini mampu tersenyum kerana kulitnya kini sangat halus, licin & glowing.

Lain orang, lain pula caranya untuk merawat kulit wajah yang bermasalah. Ada yang kulit jenis sensitif dan ada juga yang boleh gunakan semua jenis produk tanpa terima apa-apa kesan sampingan.

Pemilihan produk untuk kulit wajah perlu dititikberatkan terlebih dahulu, bukan semua produk sesuai digunakan — sebab itu anda perlu teliti dalam memilih produk penjagaan kulit wajah supaya tidak timbul masalah besar yang lain.

Ida memilih untuk mengamalkan Almas Skincare yang merupakan produk lengkap untuk penjagaan kulit wajah sepanjang hari — Snow Cleanser, Gold Serum & Silk Foundation.

Snow Cleanser keluaran Almas ini mampu menghapuskan sel-sel kulit mati, menjadikan tona kulit menjadi lebih sekata, memberikan cucian yang mendalam secara lembut, menyingkirkan minyak, kotoran dan make-up, mencerahkan kulit wajah, mengembalikan kesegaran wajah, menghilangkan blackhead & whitehead, menghalang penghasilan sebum yang berlebihan serta melembapkan kulit secara mendalam.

“Untuk Snow Cleanser, harga pun tak mahal. Sebelum ni guna juga produk tempatan lain tapi muka berminyak & jerawat mula tumbuh. Jadi bila gunakan Snow Cleanser ni alhamdulillah sangat sebab memang berkesan. Banyak fungsi tau, nak guna untuk makeup remover boleh, tak keringkan kulit pula tu”

Selepas selesai membersihkan muka, Ida menggunakan Gold Serum untuk memudarkan garis halus di wajah, menegang & melembapkan kulit serta merawat masalah jerawat, parut jerawat, jeragat & kulit kusam yang ada.

Gold Serum ini juga bertindak melalui 3 lapisan kulit untuk menjadikan kulit lebih cerah, melicinkan dan melembutkan kulit wajah, merawat sel kulit mati, melambatkan proses penuaan, mengecil dan menutup liang pori selain membuatkan make-up tahan lebih lama dan glowing.

“Gold Serum ni paling magic pernah cuba, highly recommended. Gold Serum ni dia all-in-one, penting untuk rawat kulit kita, muka akan jadi lebih halus & lembut. Memang best pakai. Kesan cepat pula tu. Yang mana jerawat & parut-parut dekat muka cepat hilang. Memang puas hati. Gold Serum ni pengganti krim siang & krim malam sebab tak gemar pakai krim, leceh nak sapu,” tambah Ida lagi.

Silk Foundation pula mampu mengekalkan kelembapan wajah sepanjang hari supaya kulit tidak kering, mampu menutup cela pada wajah dan memberikan full coverage supaya tidak memberikan kesan capuk pada wajah anda. Sesuai untuk dipakai sepanjang hari, Silk Foundation ini tidak berminyak dan tidak akan menyumbat liang pori di wajah anda.

Silk Foundation keluaran Almas Skincare ini juga mampu bertahan sehingga 24 jam menjadikan wajah anda glowing dan flawless sepanjang hari.

“Ini semua apa yang Ida guna dan amalkan. Sebelum ni guna produk lain termasuk produk drugstore tapi kesan tak sehebat Almas Skincare. Sebelum ni kulit wajah tak secerah dan licin seperti sekarangg. Dulu ada juga jerawat & parut-parut jerawat, kulit kusam. Hanya cover dengan foundation je”

“Tapi sekarang hasil beberapa bulan gunakan Almas Skincare, berjaya mengubah kulit yang berparut dan kusam,” luah Ida yang kini mampu tersenyum kerana kulitnya sangat halus, licin & glowing serta flawless.

Jika anda mempunyai masalah jerawat di muka atau apa sahaja masalah kulit wajah, Snow Cleanser, Gold Serum & Silk Foundation keluaran Almas ini adalah pilihan yang tepat untuk merawat kulit wajah anda supaya kelihatan cantik, bersih licin, glowing dan gebu.

Dapatkan Snow Cleanser, Gold Serum & Silk Foundation anda dengan harga yang sangat menarik sekarang dengan klik http://60192122005.wasap.my/ hari ini!

Untuk keterangan lanjut boleh layari laman web www.almas.com.my, Facebook rasmi ALMAS Beauty & Health atau Instagram @almasbeautyhealth