Kelantangan pelakon veteran, Ellie Suriaty di jalanan mempertahankan UMNO bukanlah perkara baru. Namun disebalik semangatnya yang keterlaluan, ada menyifatkan pelakon itu hanyalah berlakon kerana sudah dibayar.

BACA: Ellie Suriaty Nafi Dibayar Untuk Sokong Najib Razak“Mungkin hanya 15 peratus saja memandang perjuangan saya dari sudut negatif. Selebihnya, mereka faham dan menyokong. Itu bukan lakonan. Berlakon kerja profesional, tapi saya tak boleh berlakon suka-suka kerana itu adalah satu penghinaan buat diri saya”

“Saya bukan ahli politik, sebaliknya seorang aktivis. Ketika memberikan ucapan itu, saya benar-benar marah dan ingin menegakkan keadilan untuk UMNO. Salahkah seorang Melayu, mempertahankan parti yang selama ini berada di belakang orang Melayu?”

Terbaru video ucapan protes yang dilakukan Ellie di depan ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mendapat pebagai kecaman dari masyarakat. Jelas Ellie, kalangan selebriti juga turut mengecam beliau.


“Saya sendiri pun tak sangka video itu akan tular di media sosial. Banyak kecaman yang saya terima daripada masyarakat, bahkan ada juga daripada rakan-rakan selebriti. Namun, saya tak mahu terlalu mengambil pusing,” jelasnya. (rtky/w)