Pelawak Shuib Sepahtu mendedahkan dia merancang untuk mendirikan rumah tangga bersama wanita pilihan hatinya, Watie Hanafiah pada pertengahan tahun ini.

Memetik Media Hiburan, Shuib berkata perkara itu masih dalam perancangan serta akan berkongsikan lebih lanjut kepada umum apabila tiba masanya nanti.


BACA: Ibu Shuib Panggil Watie Dengan Panggilan Manja

“Saya berniat (mendirikan rumah tangga) pada pertengahan tahun ini. Insya-Allah yang terperinci akan kongsikan nanti,” katanya.

Menurut Shuib lagi, dia mengakui kasihan terhadap Watie dengan komen diterimanya namun bapa kepada empat cahaya mata itu berkata dia akan membimbing usahawan itu .

“Saya selalu beritahu dia supaya jangan ambil pusing atau baca komen. Kadang-kadang kesian juga sebab dia bukan selebriti.


“Setakat ini semuanya baik dan saya ada beritahunya, tidak mengapa (jadi perhatian netizen), tetapi saya bimbing awak,” katanya.

Dalam pada itu, Shuib berkata ibunya Amy Salmi menerima kehadiran Watie dengan baik termasuk empat anaknya serta Ayash yang rapat dengan kekasihnya itu.

“Ayash hanya mahu tiga orang wanita sahaja iaitu mama, pembantu dan Watie. Sekarang pun Watie yang menjaga Ayash sebab mama sedang mengerjakan umrah,” katanya.