fbpx

Shuhada Umum Berita Hamil Untuk Elak Fitnah

Semalam, perkongsian isteri kepada pelakon Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada mendedahkan dirinya kini hamil anak ketiga dan usia kandungan sudah mencecah 10 minggu.

“Bukan KLIA Sahaja, Airport Seluruh Malaysia Perlu Dinaik Taraf”

Baru-baru ini isu lapangan terbang di Malaysia menjadi bualan ramai apabila sebuah gabungan syarikat antarabangsa termasuk Global Infrastructure Partners (GIP) membuat bidaan untuk membeli pegangan penting dalam Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB). MAHB diketahui umum...

Baca Lagi

Memetik Harian Metro, Shuhada berkata tindakannya berkongsikan mengenai berita kehamilan itu untuk mengelakkan fitnah.

BACA: Isteri Hafidz Roshdi Dedah Hamil Anak Ketiga

Menurutnya, apa yang dilakukannya itu adalah tindakan matang dan dia percaya netizen diluar sana boleh membuat penilaian sendiri kronologi dan usia kandungannya,

“Saya menjalankan tanggungjawab wajib sebagai isteri walaupun hati sedang bersedih dan kecewa tambahan lagi kami tinggal sebumbung lagi ketika itu.

“Saya membuat perkongsian di media sosial bagi mengelakkan sebarang spekulasi dan fitnah pada masa akan datang. Malah, saya juga sudah mendapatkan nasihat peguam sebelum mengambil sebarang tindakan,” katanya.

Dalam pada itu, Shuhada berkata apa yang penting buatkan kini adalah untuk meneruskan kehidupan meskipun pelbagai dugaan yang akan mendatang.

“Apa yang berlaku adalah ujian Allah SWT untuk menjadikan saya lebih kuat. Jika ditanya mengenai perancangan, saya tidak mempunyai jawapan mengenai soalan itu,” katanya.

Kemelut rumah tangga pasangan itu masih belum berkesudahan lagi apabila kes tuntutan pengesahan lafaz cerai dibuat Hafidz terhadap Nurul Shuhada ditangguhkan selepas Aidilftiri.